Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Στ. Θεοδωράκης: Να μην περάσουν στα funds στεγαστικά δάνεια και σπίτια

Στ. Θεοδωράκης: Να μην περάσουν στα funds στεγαστικά δάνεια και σπίτια

«Οι πλειστηριασμοί και η συζήτηση για το τι θα γίνει με τα σπίτια του κόσμου που είναι καταχρεωμένος, είναι το πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει όμως απάντηση. Υπάρχουν κάποιες επιμέρους προτάσεις -και τραπεζιτών- που έχουν ενδιαφέρον, αλλά στο σύνολο δεν υπάρχει απάντηση από τον πολιτικό κόσμο, γιατί δεν είναι ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον «Real fm».
Πρότεινε να ισχύσει ό,τι ισχύει και στην Κύπρο, που δίνει τη δυνατότητα στις Τράπεζες και τον χρεωμένο πολίτη να συζητήσουν για να βρουν λύση μεταξύ τους και όχι να πάνε τα δάνεια με εξευτελιστικές τιμές στα funds».
Σχολιάζοντας στη συνέχεια, τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε:
«Είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία η συνάντηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου με την ηγεσία της Εκκλησίας. Προφανώς με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνουμε διάλογο, αλλά η εικόνα μιας χώρας όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, δεν είναι εικόνα σύγχρονης εποχής. Είναι δυνατόν να αποφασίζεται, σε νυχτερινές συναντήσεις, αν θα διδαχθούν τα παιδιά μας αυτά, ή τα άλλα Θρησκευτικά; Είναι κάτι πρωτάκουστο και τέτοιες κινήσεις πλήττουν το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας».