Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Στ. Θεοδωράκης: θέλουμε να συγκροτηθεί ένα ΕΣΡ

Στ. Θεοδωράκης: θέλουμε να συγκροτηθεί ένα ΕΣΡ


«Ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που κρατούν όρθια τη χώρα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο τουρισμού και εστίασης που διοργανώνει το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός όμως απαιτεί συνεχείς βελτιώσεις: να διορθώνουμε πράγματα και κυρίως να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι στην παροχή υπηρεσιών» και τόνισε την αναγκαιότητα «να υπάρχουν γερές τουριστικές υποδομές, όχι μόνο σε εγκαταστάσεις αλλά και σε ανθρώπους». Διατύπωσε την εκτίμηση ότι «θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ σαν χώρα αν τα επόμενα χρόνια δεν καταφέρουμε να αναπτύξουμε μια άλλη τουριστική συνείδηση και αν δεν προσελκύσουμε τουρίστες με υψηλή αγοραστική δύναμη», για να σημειώσει ότι μια από τις κυρίες πηγές εισοδήματος της χώρας πρέπει να είναι ο τουρισμός». Πρόσθεσε ότι τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και πως «όταν μιλάς σήμερα για τουρισμό μιλάς για αγροτική ανάπτυξη, για σύγχρονα προϊόντα, για σύγχρονες παροχές υπηρεσιών». «Αυτοί είναι τομείς που μπορούν να θρέψουν πολλά εκατομμύρια Ελλήνων», τόνισε.
 
Ο κ. Θεοδωράκης συνεχίζει την περιοδεία του στην Καλαμάτα και θα συναντηθεί αύριο το πρωί στις 11.00 με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
 
Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η πρόταση του Ποταμιού παραμένει η ίδια, ότι «η ανάγκη της χώρας είναι περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία και περισσότερη διαφάνεια σε σχέση με την προέλευση των χρημάτων». Για την σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων για την εκλογή νέου ΕΣΡ, είπε ότι «θα επιμείνουμε γιατί και έχουμε τα πρόσωπα και θέλουμε να συγκροτηθεί ένα ΕΣΡ». «Θέλουμε», είπε, «να ξεπεράσουμε και αυτή την δυσάρεστη εποχή αλλά και να μη γυρίσουμε στα λάθη του παρελθόντος. Να μη γυρίσουμε σε ένα περιβάλλον που κανείς δεν πληρώνει και κανείς δεν υπολογίζει κανέναν».
 
«Μην ακούτε τις φήμες», σχολίασε για το ενδεχόμενο συνεργασιών, για να τονίσει πως «το Ποτάμι θα επιμείνει ,καθώς δεν γεννήθηκε για να βελτιώσει απλώς τα άλλα κόμματα, ήρθε για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα». «Θα παραμείνουμε Ποτάμι, θα επιμείνουμε και ελπίζουμε ο κόσμος να καταλάβει την ανάγκη να υπάρχει ένα γερό Ποτάμι, ένα δυνατό Ποτάμι, ένα ορμητικό Ποτάμι, ένα καθαρό Ποτάμι που θα τα αλλάξει όλα στη χώρα χωρίς όμως να την γκρεμίσει», σημείωσε.