Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Γ. Τσίπρας: Έχουμε μεγάλη ιστορική ευθύνη

Γ. Τσίπρας: Έχουμε μεγάλη ιστορική ευθύνη

«Έχουμε μεγάλη ιστορική ευκαιρία και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τη χάσουμε» τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, διατυπώνοντας τη θέση ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση.
Είπε ότι η αριστερά πάντα τα έβγαλε πέρα στα δύσκολα «γιατί οι άνθρωποι και τα κόμματα τα έβγαζαν πέρα αναλαμβάνοντας καθήκοντα πέρα απ' το μπόι τους». Ως προς το εάν υπάρχουν εγγυήσεις για το τελικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι «αν κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις». Επισήμανε ότι ο κόσμος έχει κριτήριο και καταλαβαίνει, υποστηρίζοντας ότι γι' αυτό κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν, όπως είπε «ο κόσμος ξαναψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι από εκεί και μετά θα έκανε άλλα πράγματα από όσα είχε υποσχεθεί στην αρχή. Και το έκανε αυτό ο κόσμος» είπε «γιατί κατάλαβε ότι δόθηκε μια μάχη όπου η κυβέρνηση τα έβαλε με τέρατα και το ίδιο κάνει και σήμερα».
Είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος καταλαβαίνει το αν οι άνθρωποι που μπαίνουν σε θέσεις είναι ικανοί να σπάσουν αυγά, να συγκρουστούν ή απλά να κάνουν διαχείριση. «Το αν κάνουμε με τις συντάξεις αυτό που λέγαμε ότι θα κάνουμε μετά τον Σεπτέμβρη ή είναι λίγο διαφορετικό, ο κοσμος το βλέπει. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αν εφαρμόσαμε λίγο ή περισσότερο άλλα από αυτά που θέλαμε, τον ενδιαφέρει όμως τι κάνουμε τώρα».