Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

"Για άλλη μια φορά ο αιώνιος φοιτητής-Υπουργός Παιδείας, προσπαθεί να προκαταλάβει το πανελλήνιο, με σταλινικού τύπου ανακοινώσεις άκρατης συνθηματολογίας, που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών. Δεν μας εκπλήσσουν τα άκρως αντιπαιδαγωγικά ιδεολογήματα του κ.Φίλη που βρίσκονται σε τέλεια εναρμόνιση με την εθνομηδενιστική, πολυπολιτισμική κι ουσιαστικά ανορθόδοξη ατζέντα της μνημονιακΉς κυβερνώσας Αριστεράς.
Άνευ διαλόγου με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις ενώσεις των εκπαιδευτικών θεολόγων, προωθούνται εκ μέρους του Υπ. Παιδείας ειλημμένες αποφάσεις που θίγουν καίρια το μάθημα των Θρησκευτικών και το μετατρέπουν από Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή με ενότητες και στοιχεία από τις διάφορες Χριστιανικές ομολογίες και θρησκεύματα, σε πολυθρησκειακή και αντιπαιδαγωγική σούπα, με μόνο στόχο την αποδόμηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας και τη σύγχυση των μαθητών.
Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις έρχονται σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση, με τη συντριπτική πλειοψηφία του θεολογικού κι εκκλησιαστικού κόσμου καθώς και το σύνολο του Ελληνικού λαού που θέλει να παρέχει σα παιδιά του ελληνορθόδοξη αγωγή και παιδεία, δικαίωμα του κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, τον Εκπαιδευτικό Νόμο, τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς κι από τις αποφάσεις του ΣτΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Κύριε Υπουργέ, οι μουσουλμανοπαίδες που θέλετε ταχύτατα να εντάξετε στο Ελληνικό σχολείο, εκτελώντας τις εντολές των προϊσταμένων σας στις Βρυξέλλες, έχουν γραμμένο στα υποδήματα που αφήνουν εκτός του τεμένους τους, το πολυθρησκειακό σας υβρίδιο και θέλουν θρησκευτικά της δικής τους θρησκείας και μόνον.
Στην αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά και στα ανθελληνικά παραληρήματα τόσο τα δικά σας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης που συμπλέει απόλυτα μαζί σας με την ενοχή αφωνία της και τις ενέργειες της, θα μας βρείτε απέναντι σας εκπροσωπώντας κι εκφράζοντας το σύνολο του Ελληνικού λαού, προασπιζόμενοι την ελληνορθόδοξη ταυτότητα κι αυτοσυνειδησία του.
Κανένας συμβιβασμός με τους αριστεροφιλελεύθερους άθεους απάτριδες."