Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Λ. Αυγενάκης σε αγρότες στην Αμαλιάδα: ««Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες» χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις»

Λ. Αυγενάκης σε αγρότες στην Αμαλιάδα: ««Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες» χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις»

Ανοικτή συζήτηση από τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με την παρουσία στελεχών του Κόμματος και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου στην Αμαλιάδα, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, στις 6:30μ.μ. με κεντρικό σύνθημα: «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες».

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του και την ανάδειξή του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στη σύντομη τοποθέτησή του:

«Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Μια «Συμφωνία Αλήθειας», με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις, όπως την έχει ήδη διατυπώσει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε μπροστά.
Το σχέδιό μας προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, με σκοπό να εξάγονται και που θα επενδύουν στην ποιότητα. Όχι στη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας.

Και βέβαια δικαιότερη φορολόγηση: Γι’ αυτό δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).

Χρειαζόμαστε μια συλλογική αλλαγή φιλοσοφίας, τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και στους ίδιους τους αγρότες. Χρειαζόμαστε περισσότερα σχήματα συνεργασίας κι επίσης είναι απαραίτητη η σύνδεση μεταξύ της αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας τροφίμων και κυρίως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο μέγεθος.

Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με αγρότες που επενδύουν και καινοτομούν. Που να κερδίζουν χρήματα αλλά και να καταβάλλουν με συνέπεια λογικούς φόρους και εισφορές. Που εξάγουν και δημιουργούν υπεραξία.
Που παρακολουθούν τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, που συμμετέχουν στην ψηφιακή επανάσταση και γίνονται πιο παραγωγική.
Χρειαζόμαστε με απλά λόγια να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Συνημμένα:
1. Φωτογραφίες από την συζήτηση