Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Δεκάδες άρθρα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η Ν.Δ. - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Δεκάδες άρθρα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η Ν.Δ. - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

 
Δεκάδες άρθρα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η Ν.Δ. - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής της 22ας Μαΐου 2016 η ψηφοφορία στη Βουλή για την νέα συμφωνία, έτσι αποκαλούν το νέο μνημόνιο οι “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνία με την οποία παραδίδεται κυριολεκτικά η Πατρίδα μας στο έλεος των ξένων δανειστών.

Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε δεκάδες άρθρα του μνημονίου της κυβερνήσεως του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προς τα έξω προσπάθησε να εμφανίσει μία εικόνα μιας αδιάλλακτης αντιπολιτεύσεως, πράγμα το οποίο δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα. Οι φωνές περί “γερμανοτσολιάδων, πουλημένων” οι χαρακτηρισμοί για ανθρωπάκια και όλα όσα ελέχθησαν από πλευράς Ν.Δ. ήταν στην πραγματικότητα λόγια του αέρα και ανάμεσα σε όλα τα άλλα φυσικά και η απόλυτη σιωπή στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής να δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του ότι θα καταργήσει αμέσως τη συμφωνία αυτή όταν γίνει κυβέρνηση. Και ούτε λέξη βεβαίως για την έκκληση προς την Ν.Δ. να προκαλέσει εκλογές, αφού όπως μας έλεγαν καταστρέφεται η χώρα με την παραίτηση όλων των βουλευτών της και να συγκρουστεί μετωπικά σε μία αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το άρθρο εκείνο με το οποίο θεσπίζεται ως ανεξάρτητη αρχή η Γενική Γραμματεία Εσόδων, δηλαδή με απλά λόγια αυτό το ίδιο το ταμείο του κράτους! Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ανεξάρτητη αρχή κατ’ ουσίαν δεν θα δίνει λόγο στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στους ξένους δανειστές!

Πριν φθάσουμε όμως στο βράδυ της 22ας Μαΐου 2016, υπήρχαν άλλες σκέψεις στη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστικό ήταν το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, το οποίο είχε τίτλο “Δυο ναι και δύο όχι” και στο οποίο αναφερότανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να πει ναι στην εκχώρηση των Κόκκινων δανείων στα κοράκια των funds και στο περίφημο υπερταμείο, το οποίο μετατρέπει μια ελεύθερη χώρα, την Πατρίδα μας, σε ανώνυμη εταιρεία!

Μετατρέπεται δηλαδή η Ελλάδα κυριολεκτικά σε αποικία χρέους και χάνει και τυπικά την εθνική της κυριαρχία. Μία εθνική κυριαρχία όμως, την οποία ήδη είχαν παραχωρήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανάμεσα στις οποίες και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός. Το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε άλλο από την πληρωμή του λογαριασμού. Την παραγγελία την είχαν κάνει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, όπως φαίνεται (και δια τον φόβο της Χρυσής Αυγής…) κυριάρχησαν ψύχραιμες σκέψεις και αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία να πει όχι στο υπερταμείο και στα κόκκινα δάνεια, αλλά βεβαίως όπως ανέφερα και προηγουμένως δεν δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει αυτήν την επονείδιστη συμφωνία της υποταγής.

Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πράγματι πρόβλημα υπαρξιακό, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα ασκεί μια ακραία φιλελεύθερη πολιτική και δεν της αφήνει πολιτικό χώρο για εναλλακτική πρόταση.

Η μόνη πολιτική δύναμη που ήταν ξεκάθαρη και απόλυτη χωρίς κανέναν αστερίσκο, χωρίς κανένα ναι, χωρίς κανένα παρόν στο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι η μόνη ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σε αυτή τη χώρα.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή