Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συναντήσεις της Εύης Καρακώστα στις Η.Π.Α.

Συναντήσεις της Εύης Καρακώστα στις Η.Π.Α.

 
Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Η.Π.Α., κ. Εύη Καρακώστα, σε πρόσφατο ταξίδι της στις Η.Π.Α. πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς της Ομογένειας και Πολιτειακούς παράγοντες.
Αναλυτικότερα, στην Πολιτεία της Νέα Υόρκης στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανο-Κυπριακού Επιμελητηρίου που διοργανώθηκε την Παρασκευή 6η Μαΐου στην πόλη της Νέας Υόρκης, συναντήθηκε με την Βουλευτή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη και τον Γερουσιαστή της Πολιτείας του Ρόντ Άιλαντ κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, μέλη του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού).
Ανάμεσα στα θέματα της συνομιλίας τους, η κρίση του προσφυγικού προβλήματος και η αντιμετώπισή του, καθώς και ο καίριος ρόλος της ελληνικής ομογένειας στις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα.

 
Στη συνέχεια, στην Πολιτεία του Ροντ Άιλαντ, συνοδευόμενη από τον Γερουσιαστή της Πολιτείας κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, επισκέφτηκε το Κοινοβούλιο της Πολιτείας στην πόλη του Πρόβιντενς, όπου και συναντήθηκε με την Γραμματέα της Πολιτείας του Ροντ Άιλαντ, κ. Νέλλυ Γκορμπέα. Στη συνομιλία τους η Εύη Καρακώστα αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τον αμερικάνικο με τον ελληνικό λαό και ενημερώθηκε για την ιστορικότητα και τις δραστηριότητες της ελληνικής κοινότητας, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων.
Την Πέμπτη 12η Μαΐου στην Πολιτεία της Μασσαχουσέττης, επισκέφτηκε το Κοινοβούλιο της Βοστώνης, όπου παρέστη και αναγγέλθηκε  σε συνεδρίαση της Γερουσίας.

Στο κτίριο του Κοινοβουλίου συναντήθηκε με τον ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή και Ηγέτη της Μειοψηφίας κ. Μπρους Ταρ, καθώς και με άλλους αξιωματούχους .
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ελληνικό Προξενείο, όπου και συναντήθηκε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της ελληνικής κοινότητας και ενημερώθηκε για το αξιόλογο έργο που έχει επιτελέσει το Προξενείο μας σχετικά με την ανάπτυξη του φιλελληνισμού, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την προώθηση των προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών.

Παρακάθησε σε γεύμα με Μέλη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Ελληνο-Αμερικανικών  Σωματείων, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις τους, ενώ παράλληλα άκουσε τα αιτήματά τους και επισκέφτηκε μαζί τους το Ίδρυμα «Philoxenia House» της Μητρόπολης Βοστώνης, το οποίο έχει προσφέρει διαμονή και περίθαλψη σε πολλούς ασθενείς συμπατριώτες μας. Η κ. Εύη Καρακώστα, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου τόνισε την επιθυμία της Επιτροπής για σύσφιγξη των σχέσεων και μεγαλύτερη συνεργασία με την Ομογένεια και τους εκπροσώπους της.

Το Σάββατο 14 Μαΐου παρέστη στα εγκαίνια του νέου Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη που πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, καθώς και με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

ΕΥΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά