Τρίτη 12 Απριλίου 2016

H Κυβέρνηση αδιαφορεί για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών

H Κυβέρνηση αδιαφορεί για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγώνΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ.Βασίλειος Γιόγιακας, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν μαζί με άλλους 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδιαφορία της Κυβέρνησης ακυρώνει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία προβολής της χώρας μας και του ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης.
Από τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβε έχει αγνοήσει παντελώς όλη την ιδιαίτερα σημαντική προεργασία που είχε γίνει για την δημιουργία ενός ελκυστικού νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Ενός πλαισίου το οποίο το είχαν επεξεργαστεί ήδη οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το οποίο δεν πρόλαβε να έρθει στην Βουλή και να υλοποιηθεί λόγω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στις αρχές του 2015.
Με την ήδη επεξεργασθείσα πρόταση ετίθεντο οι βάσεις προκειμένου να αξιοποιηθεί συστηματικά ένα μοναδικό εργαλείο για τη διεθνή προβολή της χώρας μας.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι και στον τομέα του Πολιτισμού η Κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα σχεδιασμό και κανένα όραμα.
Η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να αναλάβει σύντομα μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, με τη μορφή προτάσεων, προκειμένου να καλύψει υφιστάμενα κενά και να εκσυγχρονίσει δομές και πλαίσια, όπως αυτό της προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στον  τόπο μας.
Για τη Νέα Δημοκρατία ο Πολιτισμός αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».