Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ε.Κ. για την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας:

"Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι πολύπλοκη, σύνθετη, ανησυχητικά ασαφής"




Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ε.Κ.
για την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας:
«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι πολύπλοκη,
σύνθετη, ανησυχητικά ασαφής»

Ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σε  παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναφορικά με τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, τόνισε τα εξής:

«Το να μην υπήρχε συμφωνία στις 18 Μαρτίου θα ήταν μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη. Όμως, τα θετικά σταματούν εδώ. Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, σύνθετη και σε πολλά σημεία – ανησυχητικά – ασαφής.

Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου για το προσφυγικό μετέτρεψε ένα Διεθνές και Ευρωπαϊκό ζήτημα σε Διμερές Ζήτημα μεταξύ Ελλάδος -Τουρκίας. Τα ευρωπαϊκά σύνορα έχουν μεταφερθεί στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος στην Ειδομένη  και  τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά.

Η Τουρκία λαμβάνει 3+3 δις. ευρώ παρά το γεγονός ότι :

- Δεν έχει καταπολεμήσει τα κυκλώματα των παράνομων διακινητών.

- Δεν έχει επιβάλλει θεωρήσεις εισόδου για τους πολίτες των κρατών της Βόρειας Αφρικής που με 30 ευρώ μετακινούνται στην Τουρκία και μετά περνούν χωρίς βίζα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Δεν έχει υιοθετήσει  το πλαίσιο για το άσυλο όπως ορίζεται με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Στην Ελλάδα παραμένουν εγκλωβισμένοι  53.000 πρόσφυγες. Η μετεγκατάσταση προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες είναι προβληματική.

Η μόνη λύση είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, η διεύρυνση και η εμβάθυνση των δημοκρατικών μας θεσμών.

Η Ευρώπη δείχνει αδυναμία όταν χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία μπορούν να υποδέχονται 3.000.000 πρόσφυγες, η Τουρκία το ίδιο και η Ευρώπη δεν μπορεί να υπο