Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

δήλωση της Συντ. Παραγ. & Εμπορίου Ο. Κεφαλογιάννη της ΝΔ, της Υπ. Ανάπτ. & Ανταγ. Α. Ασημακοπούλου & του Υπ. Υποδ. Μετ. & Δικτύων Κ. Καραμανλή 



Αθήνα, 13 Απριλίου 2016


Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τη σύγχυση που παρουσιάζει η Κυβέρνηση για τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα στο «πακέτο Γιούνκερ» .

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη μια ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζης έχει εξαγγείλει επανειλημμένως μια λίστα, η οποία περιλαμβάνει 26 προτάσεις έργων του υπουργείου αρμοδιότητάς του για ένταξη στο “πακέτο Γιούνκερ”.

Από την άλλη ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκης στη λίστα με τα 42 έργα, τα οποία θα προταθούν προς ένταξη στο παραπάνω επενδυτικό πρόγραμμα, έχει περιλάβει μόνο 5 έργα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η σύγχυση της Κυβέρνησης σχετικά με τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα καταδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην περίπτωση του έργου “νέα γραμμή 4 του μετρό Αθηνών”, όπου την ίδια ημέρα, στις 31 Μαρτίου, ο ένας Υπουργός υποστηρίζει, ότι το παραπάνω έργο  έχει ενταχθεί στις προτάσεις Γιούνκερ, ενώ ο άλλος το διαψεύδει.

Επειδή τα μέλη της Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις περισσότερες φορές έχουν διαμετρικά αντίθετες πολιτικές προτεραιότητες και κατευθύνσεις, ζητάμε από την πιο ανεύθυνη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης να μας απαντήσει έστω για μια φορά υπεύθυνα, ποια έργα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Κυβέρνησης για ένταξη στο “πακέτο Γιούνκερ”».