Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
για την έναρξη της καμπάνιας «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε»,

#MaziNikame.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της λιτότητας, των διακρίσεων και του ρατσισμού. Η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη δημιουργούν έναν καινούριο δικό μας κόσμο. Έναν κόσμο που αμφισβητεί τους μονόδρομους του νεοφιλελευθερισμού, του ανταγωνισμού και του ατομικού δρόμου, έναν κόσμο που «πασχίζει να γεννηθεί τώρα που το παλιό πεθαίνει». Απέναντι στην Ευρώπη φρούριο εμείς θα χτίσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων, την Ευρώπη της Δημοκρατίας. Με παρακαταθήκη τις μάχες που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα για μία ζωή με αξιοπρέπεια.
Μέσω της καμπάνιας «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα που θέλει να πρωτοστατήσει στην μάχη κατά της λιτότητας. Που επιθυμεί να αγωνιστεί απέναντι σε κάθε διάκριση, ενάντια στην καταπίεση που μπορεί να βιώνει καθημερινά στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι μία οργάνωση νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας και θέλει να δώσει φωνή σε όλους και όλες αυτούς και αυτές που σήμερα νιώθουν ότι ζουν στο περιθώριο και έρχονται αντιμέτωποι με την δίνη της κρίσης. Καλούμε λοιπόν τους νέους και τις νέες να οργανωθούν στις γραμμές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσουν μαζί μας έναν κόσμο διαφορετικό.
Μέσα από τις τρεις θεματικές ενότητες της καμπάνιας, την παιδεία, την εργασία και τα δικαιώματα έχουμε ως στόχο αφενός να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, αφετέρου να θέσουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων που αλλάζουν-βελτιώνουν την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων. Μέσα από πολύμορφες δράσεις και ενέργειες τους επόμενους μήνες, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη την Ελλάδα, θα βρεθεί στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές με στόχο να έρθει σε επαφή με τους χιλιάδες νέους και νέες που αναζητούν οξυγόνο στην ζωή τους.