Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αναφορά Γ. Στέφου – “Αναντιστοιχία μεταξύ εκτάσεων του Δήμου Μετσόβου που χωροταξικά θεωρούνται εκτός οικισμού, ενώ από την Εφορία θεωρούνται εντός οικισμού και φορολογούνται ως οικόπεδα”

Αναφορά Γ. Στέφου – “Αναντιστοιχία μεταξύ εκτάσεων του Δήμου Μετσόβου που χωροταξικά θεωρούνται εκτός οικισμού,
ενώ από την Εφορία θεωρούνται εντός οικισμού και φορολογούνται ως οικόπεδα”



Αναφορά
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
 Θέμα: «Αναντιστοιχία μεταξύ εκτάσεων του Δήμου Μετσόβου που χωροταξικά θεωρούνται εκτός οικισμού, ενώ από την Εφορία θεωρούνται εντός οικισμού και φορολογούνται ως οικόπεδα»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Στέφος Ιωάννης καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του δήμου Μετσόβου με αριθμό πρωτοκόλλου 9945 και ημερομηνία 29/12/2015. Το θέμα της επιστολής είναι η αναντιστοιχία μεταξύ εκτάσεων που χωροταξικά θεωρούνται εκτός οικισμού, ενώ η Εφορία τα θεωρεί εντός οικισμού και τα φορολογεί ως οικόπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την καταβολή των εισφορών. Επίσης η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει έντονο πρόβλημα κατολισθήσεων.
Με την συνημμένη επιστολή, ο δήμος Μετσόβου διεκδικεί την αποκατάσταση των αδικιών, ως προς τον τρόπο υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών όσο και ως προς τον λανθασμένο χαρακτηρισμό των εκτάσεων αυτών ως οικόπεδα.
Επισυνάπτεται η επιστολή του δήμου Μετσόβου με αριθμό πρωτοκόλλου 9945 και ημερομηνία 29/12/2015.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας να μας ενημερώσετε  σχετικά.
 Ο καταθέτων βουλευτής
 Ιωάννης Στέφος