Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ

Συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Θεοχαρόπουλου στον ΣΚΑΙ




Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΣΚΑΪ στις 6» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Κάνουμε πράξη αυτό που χρειάζεται ο τόπος, την συνεννόηση και τις συνεργασίες. Προχωρήσαμε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη με στόχο μία φιλοευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική και προοδευτική πολιτική. Καλούμε όσες περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις να έρθουν σε αυτή την διαδικασία. Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα μεγάλες κομματικές περιχαρακώσεις. Ο τόπος χρειάζεται να μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα απαραίτητα: την διαπραγμάτευση, την παιδεία, την υγεία, την αγροτική πολιτική. Πολλές δυνάμεις και πολλά πρόσωπα όμως όταν φθάνουν στο κρίσιμο σημείο δεν θέλουν τις συνεργασίες. Εμείς προχωρήσαμε στην σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς με στόχο να βρεθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας. Λέμε αλήθειες χωρίς να κοιτάμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Δημιουργούμε τον ισχυρό προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πόλο που έχει ανάγκη ο τόπος. Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε προοδευτική ούτε σοσιαλδημοκρατική. Οι πελατειακές λογικές πέρασαν από την ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές που ασκούνται σήμερα θα μας φέρουν στα ίδια αδιέξοδα».