Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης,
για τις αναφορές του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή που αφορούν την παιδεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα μεγάλο διάλογο προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα συναίνεσης για τις αλλαγές στην παιδεία. Ειδικά για το πολυνομοσχέδιο Μπαλτά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις του θα αποτελέσουν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης.
Πρώτο δείγμα αυτού του «μεγάλου διαλόγου» φαίνεται ότι αποτελούν οι διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η νέα Κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει αμέσως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την τροποποίηση του νόμου 4009/2011, σχετικά με τη διαδικασία των πρυτανικών εκλογών, καταργώντας το σχετικό ρόλο των Συμβουλίων.
Η υλοποίηση της πρόθεσης αυτής θα καταδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη μεγάλη ευκολία με την οποία ψεύδονται τα στελέχη της νέας Κυβέρνησης, όταν μιλούν περί διαλόγου στην παιδεία. Μια τέτοια Πράξη θα αποτελέσει ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας κύριο Νίκο Φίλη να απέχει από οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.»