Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος

Συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος,
είχε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.


Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στην Εκπαίδευση, το οποίο με την χθεσινή απόφασή της επέβαλλε η Κυβέρνηση.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι:

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή τους για την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση. Πρόταση που όπως αποκάλυψε ο επίτροπος Μοσκοβισί, προτάθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωσε τόσο προεκλογικά, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν θα το εφαρμόσει, ότι θα αναζητήσει ισοδύναμα.

Και πάλι ενέπαιξε τους πολίτες.
Τα μεγάλα λόγια «πέταξαν», και χθες η σκληρή πραγματικότητα αναδείχθηκε.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όχι μόνο επέβαλλε για πρώτη φορά, φόρο σε ένα ευαίσθητο τομέα, αλλά προσβάλλει και τις πολλές χιλιάδες οικογένειες και εκπαιδευτικούς, με τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Αλλά πράγματι για Υπουργούς που ξεχνούν να δηλώσουν εκατομμύρια, αυτές οι επιβαρύνσεις μοιάζουν «πενταροδεκάρες».

Η Κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός, αγνοούν προκλητικά ότι τα Ιδιωτικά Σχολεία, τα Φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών και οι άλλες αντίστοιχες εκπαιδευτικές μονάδες, καλύπτουν ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες για την εκπαίδευση, εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, και απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.

Κατά συνέπεια η επιβολή του ΦΠΑ επηρεάζει το εισόδημα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό όχι κάποιων λίγων «πλουσίων», αλλά εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.
Μεταξύ αυτών και οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν στα ΙΕΚ για να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας.

Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών στην προσπάθεια ακύρωσης του άδικου και αντικοινωνικού αυτού μέτρου.