Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με την προσέλευση και την παρουσία δεκάδων ανθρώπων από το χώρο του Αθλητισμού και της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής, νέων σε ηλικία οι περισσότεροι, έγινε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπό το συντονισμό του αρμόδιου γραμματέα, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Παπανικολάου και των αναπληρωτών του, Θεόδωρου Κεφαλά και Ίριδας Νίκου και με χώρο φιλοξενίας τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στη διεύθυνση Χαροκόπου 2, Καλλιθέα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο γραμματέας και οι αναπληρωτές, παρουσίασαν σε προβολή μία συνολική οργανωμένη τοποθέτηση αναφορικά με τις βασικές θέσεις και απόψεις οι οποίες προτείνονται ως μία πρώτη βάση προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για θέματα Αθλητισμού, ενώ ακολούθησε δίωρη ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή των περισσότερων εκ των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν και καταγράφτηκαν ενδιαφέρουσες, καινοτόμες γνώμες και στοιχεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της αντιμετώπισης της Διαφθοράς και της Αδιαφάνειας, της βίας και της χρήσης αναβολικών.

Στη συνάντηση παρεκάθησαν ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μοίρας και ο γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νίκος Ντίνος. Λαμβάνοντας το λόγο ο Γ. Μοίρας τόνισε ότι η κρίση που διέρχεται η χώρα δεν είναι απλά οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική, αλλά πρωτίστως μία κρίση θεσμών, ηθών και αξιών και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να επιστρέψουμε και να επενδύσουμε σε ιδεώδη, αρχές και οράματα σαν εκείνα που αντιπροσωπεύονται από τον κόσμο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και όλου εκείνου του ανθρώπινου δυναμικού, ειδικότερα τη νεολαία, που υπηρετεί με συνέπεια την ιδέα του ευγενώς αγωνίζεσθαι».