Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-Β.ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ-ΘΕΣΜΟΙ

Επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, οι Θεσμοί έχουν καταβαραθρωθεί
Επαναφέρουμε την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τη μεταρρύθμιση της Γενικής Εισαγγελίας
25 Σεπ. 15
Μετά και την ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, επιβάλλεται όπως άμεσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναλάβει τις ευθύνες του και να επαλειφθεί της κατάστασης.
Δυστυχώς επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, οι Θεσμοί έχουν καταβαραθρωθεί. Προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογικές δεσμεύσεις οδήγησε με τις αποφάσεις του τους θεσμούς σε διασυρμό και απαξίωση.
Οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια γιατί από τις αποφάσεις και τις επιλογές του Προέδρου Αναστασιάδη, έχασαν την εμπιστοσύνη τους και προς την ορθοκρισία του ίδιου του αρχηγού του Κράτους.
Επαναλαμβάνουμε ότι εκκρεμεί ακόμη το ζήτημα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και αναμένουμε ενημέρωση για το που βρίσκεται το ζήτημα της παραπομπής της κα. Γιωρκάτζη στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο;
Τέλος όσο αφορά στη Γενική Εισαγγελία επαναφέρουμε την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τη μεταρρύθμιση της Γενικής Εισαγγελίας.
Προτείνουμε όπως ο Γενικός,  ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και η Γενική Εισαγγελία, με μειωμένο προσωπικό, διατηρήσουν το καθεστώς του Νομικού Συμβούλου του Κράτους.
Οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες που αφορούν στις ποινικές διώξεις να μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο Σώμα Εισαγγελέων οι οποίοι θα διορίζονται, με διαφανείς διαδικασίες, από το Ανώτατο Δικαστήριο.