Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Πιθανόν να υπάρξει συνάντηση απόψε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένου, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, οι δύο πολιτικοί άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώθηκε στον σχηματισμό κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιη η είσοδος των ΑΝΕΛ στη βουλή.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έχει επαφές με συνεργάτες του και κομματικά στελέχη, ενώ είναι πολύ πιθανό από νωρίς αύριο να αρχίσουν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο μεταξύ, ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν δεκάδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στις 8.15 μμ έφθασε στα κεντρικά γραφεία στην πλατεία Κουμουνδούρου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο γραφείο του στον έβδομο όροφο των γραφείων του κόμματος, όπου πραγματοποίησε τις πρώτες συσκέψεις, ενόψει της ασφαλούς πρόβλεψης για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ιδιαιτέρως χαρούμενος προσήλθε στα γραφεία των ΑΝΕΛ και ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από ψηφηφόρους του, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί.
Προηγουμένως, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε μέσω Twitter τους ψηφοφόρους του: «Ο ελληνικός λαός έδωσε πατριωτική ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας», έγραψε ο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ