Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσπάσματα συνεντεύξεων του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, στον ΣΚΑΙ 100,3 και στον Real 97,8



Αποσπάσματα  συνεντεύξεων του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου,  στον ΣΚΑΙ 100,3 και στον Real 97,8


      Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 και στον Real 97,8 επεσήμανε μεταξύ άλλων:
Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη:
Διατηρούμε  την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, είναι ένας συνασπισμός κομμάτων. Ο στόχος είναι να μην είναι μια σημαία ευκαιρίας και βεβαίως να συζητήσουμε τις διαδικασίες της μετεξέλιξης αυτού του εγχειρήματος ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία δημοκρατική συμπαράταξη.  Το πρώτο βήμα έγινε. Η  αφετηρία είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο Ποτάμι υπάρχουν κεντροαριστερές δυνάμεις, είμαστε ανοικτοί, καλούμε αυτές τις δυνάμεις να συμπορευθούν σε αυτή τη διαδικασία από εδώ και στο εξής. Δεν βάζουμε όρους και προϋποθέσεις. Ελπίζουμε να μείνουν στην άκρη  μικρομεγαλισμοί  και αλαζονείες. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα προχωρήσουμε μπροστά.  Εμείς το κάναμε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήσαμε το παρελθόν και προχωρήσαμε μπροστά. Το κάλεσμα  είναι διαρκές.        
Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση
Τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία στο έργο του. Βεβαίως είχε ήδη  βγει  με τον κ Καμμένο,  είχε προχωρήσει στη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης 155 βουλευτών με τους ΑΝ.ΕΛ. Πρόταση συνεργασίας δεν υπήρξε ούτε σε εμάς ούτε στην κ Γεννηματά.   Έχουμε σύμπτωση απόψεων με την κ. Γεννηματά, θα κάνουμε στη νέα διακυβέρνηση, εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση αυτός είναι ο ρόλος μας που διαμορφώνεται με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό που συζητήσαμε επίσης με τον κ. Τσίπρα είναι ότι θα πρέπει στην πορεία  να αναζητηθούν δίαυλοι επικοινωνίας για τα δύσκολα προβλήματα της χώρας ώστε να εξευρεθούν λύσεις. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα διαφορετικό από το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας, που ήδη είχε κάνει την επιλογή του. Χρειάζεται μια κυβέρνηση σε  προοδευτική  και  μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Δυστυχώς αυτή που συγκροτείται με τους  ΑΝΕΛ δεν είναι. Υπάρχει πρόβλημα, η χώρα χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τομές που είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε, αλλά δημιουργείται μια κυβέρνηση που δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά.
Εμείς προχωρήσαμε σε αυτή τη διαδικασία για την συγκρότηση ενός ισχυρού, προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού πόλου, οι πολίτες μας επιβράβευσαν για τη συνεργασία. Μας είπαν να συνεχίσουμε και σε αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε. Τα ζητήματα των συνεργασιών έχουν να κάνουν με τις κυβερνητικές επιλογές. Χρειάζεται προγραμματική συμφωνία σε φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις διότι έχετε δει εσείς καμία προγραμματική συμφωνία; Έχετε δει συζήτηση περί προοδευτικού προγράμματος; Δεν οδηγεί πουθενά αυτό χωρίς συμφωνία σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής.


                                                                                                                          22/09/2015