Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά την συνάντηση ο κ. Μίχαλος εξέθεσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος ιδιαίτερα μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τις προτάσεις που το επιμελητήριο έχει σε σχέση με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, και συμφώνησε με την πρόταση του ΕΒΕΑ για αυτόματη έγκριση εξαγωγής ποσού ίσου με το 80% του τι έχουν εισάγει εξαγωγικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο η πληρωμή των προμηθευτών από επιχειρήσεις που έχουν θετικό ισοζύγιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (ως εξαγωγικές επιχειρήσεις εισάγουν περισσότερο συνάλλαγμα από όσο εξάγουν), θα συνεχίσει απρόσκοπτα.
Τέλος, ζητήθηκε από τους συμβούλους του ΕΒΕΑ να αποστείλουν υπόμνημα με όλα τα εμπόδια στην ενεργοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Λιμνάζοντα κονδύλια θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή στήριξης των επενδύσεων σε μια στιγμή που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες. Το ΕΣΠΑ μοιάζει στην κρίσιμη αυτή συγκυρία να μην αποτελεί ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.
Το κ. Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών κ.κ. Θεοχάρης και Αμυράς.