Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά την συνάντηση ο κ. Μίχαλος εξέθεσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος ιδιαίτερα μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τις προτάσεις που το επιμελητήριο έχει σε σχέση με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, και συμφώνησε με την πρόταση του ΕΒΕΑ για αυτόματη έγκριση εξαγωγής ποσού ίσου με το 80% του τι έχουν εισάγει εξαγωγικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο η πληρωμή των προμηθευτών από επιχειρήσεις που έχουν θετικό ισοζύγιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (ως εξαγωγικές επιχειρήσεις εισάγουν περισσότερο συνάλλαγμα από όσο εξάγουν), θα συνεχίσει απρόσκοπτα.
Τέλος, ζητήθηκε από τους συμβούλους του ΕΒΕΑ να αποστείλουν υπόμνημα με όλα τα εμπόδια στην ενεργοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Λιμνάζοντα κονδύλια θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή στήριξης των επενδύσεων σε μια στιγμή που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες. Το ΕΣΠΑ μοιάζει στην κρίσιμη αυτή συγκυρία να μην αποτελεί ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.
Το κ. Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών κ.κ. Θεοχάρης και Αμυράς.