Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την απαράδεκτη πρωτοβουλία της Χ.Α.



Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την απαράδεκτη πρωτοβουλία της Χ.Α.


Η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής «Αίμα μόνο για Έλληνες», που υποστηρίζεται από την Πράσινη Πτέρυγά της.
Με αφορμή την βράβευσή της από το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Δημοκρατική Αριστερά έχει να σημειώσει τα εξής:
Θεωρούμε θετικό γεγονός την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην ανεξήγητη αυτή βράβευση που πραγματοποιήθηκε από δημόσιο φορέα υγείας καταπατώντας κάθε αρχή και έννοια του όρκου του Ιπποκράτη.
Απαιτείται η αφύπνιση της κοινωνίας και όλων των φορέων της, δημόσιων και ιδιωτικών, απέναντι σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που εξαίρουν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, έξω από οποιαδήποτε πανανθρώπινη αξία.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοιες άστοχες και απαράδεκτες ενέργειες.
Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών να λάβει άμεσα θέση για το θέμα και να κάνει κάθε τι δυνατό για τον περιορισμό ενεργειών που προσβάλουν βάναυσα και την έννοια του εθελοντισμού, αλλά και την ίδια την αξία της αιμοδοσίας.



17/0