Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ


Γεννήθηκε το 1955 στην Αμαλιάδα Ηλείας. Είναι παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών. Γιατρός Πνευμονολόγος, Διευθυντής στην Πνευμονολογική κλινική του «Ευαγγελισμού».
Εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) από το 1984. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Πύργου το 1984 και αντιπρόεδρος των Αγροτικών Γιατρών Νομού Ηλείας, το 1985. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας.
Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ. Είναι εκλέκτορας του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, στο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εθελοντικές αποστολές ιατρών στα Μέθανα και στα νησιά του Αιγαίου.
Είναι εκπρόσωπος του «Ευαγγελισμού» στο Εθνικό Δίκτυο Νοσοκομείων Προαγωγής Υγείας (μέλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας).Έχει συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια με ομιλίες, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.
Η κοινωνική και πολιτική του δράση αρχίζει από τα χρόνια της δικτατορίας. Είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης.
Είναι ιδρυτικό μέλος του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Υπήρξε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και τα τελευταία χρόνια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ανατολικής Αττικής ΔΗΜΑΡ. Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και του 2015 ως υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Αττικής.