Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ THΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ.Λ.Κ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ THΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ.Λ.Κ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δ. ΜΑΡΔΑΗ Υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ. της Νέας Δημοκρατίας κυρία Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή το άρθρο-γνώμη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδα στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Μήπως είμαστε ιδιαίτερα ενοχλητικοί;», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

· Δεν μας ενοχλεί η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνού, αλκοόλ και παράνομων παιγνίων ούτε η προώθηση σύγχρονων μορφών διακηρύξεων για τις προμήθειες δήμων, περιφερειών και υγείας. Ενδεχομένως να ενοχλεί τους συναδέλφους του κ. Μάρδα, την κα Βαλαβάνη, τον κ. Βούτση και τον κ. Κουρουμπλή ότι αναφέρεται σε θέματα αρμοδιότητάς τους ερήμην τους.
· Δεν μας ενοχλεί η μετακόμιση υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών σε δημόσιο κτήριο στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 οι δαπάνες ενοικίων του Δημοσίου ήταν 155,77 εκ. ευρώ και επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά το 2014 μειώθηκαν στα 71 εκ. ευρώ.
· Δεν μας ενοχλεί η μείωση των ετησίων δαπανών των μετακινήσεων κυβερνητικών στελεχών. Σημειώνουμε ότι τον κ. Μάρδα δεν φαίνεται να τον ενοχλεί το υπέρογκο κόστος μετακίνησης των περίπου 70 μελών της διαπραγματευτικής ομάδας που πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες σε εβδομαδιαία βάση με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου. Επίσης δεν φαίνεται να ενοχλεί τον κ. Μάρδα το γεγονός ότι άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα κάνουν οι υπουργοί της σε ό,τι αφορά στους μετακλητούς, στους ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες στα Υπουργεία, όπως ο κ. Βαρουφάκης που απασχολεί 14 μετακλητούς, 4 ειδικούς συμβούλους και 5 αποσπασμένους υπαλλήλους, και ο κ. Σταθάκης με 17 μετακλητούς, 2 ειδικούς συμβούλους και 6 αποσπασμένους υπαλλήλους.
· Μας ενοχλεί ότι ο κ. Μάρδας και ο κ. Σταθάκης με τις απαντήσεις τους σε σχετική ερώτησή μου στη Βουλή, επιβεβαίωσαν ότι το κράτος έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ. (επισυνάπτονται οι σχετικές απαντήσεις).
· Μας ενοχλεί η σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και των απλήρωτων υποχρεώσεων το 2015, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, των Νοσοκομείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της ίδιας της Κεντρικής Διοίκησης η οποία πλήττει ουσιαστικά την ρευστότητα στην οικονομία.
· Μας ενοχλεί ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γίνεται εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός από την αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και άλλους φορείς του δημοσίου.
· Μας ενοχλεί που οι ίδιοι δημιουργούν αμφιβολία για τη δυνατότητά τους να καταβάλουν μισθούς και συντάξεις.
· Μας ενοχλεί που δεν γνωρίζουμε αν η χώρα μπορεί να ανταπεξέλθει στις διεθνείς υποχρεώσεις της και αν κινδυνεύει να προκληθεί πιστωτικό γεγονός με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μας ενοχλεί που η αβεβαιότητα και η πιστωτική ασφυξία στην οποία έχει οδηγήσει, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, την Ελληνική οικονομία μεγαλώνει κάθε μέρα το λογαριασμό που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός.