Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ




ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ



«Η επέτειος των 60 χρόνων από την έναρξη του ένοπλου ξεσηκωμού της ΕΟΚΑ κατά της υποδούλωσης και της ξενοκρατίας έχει πολυσήμαντο συμβολισμό.

Μας θυμίζει ότι το δίκαιο του αδικημένου υπερνικά το δίκαιο του ισχυρού, όταν υπάρχει όραμα, στόχος, θάρρος και ενότητα.

Μας θυμίζει ότι οι Έλληνες επιβιώσαμε, προχωρήσαμε και γράψαμε μεγάλες στιγμές όταν δεν φοβηθήκαμε να πούμε τα γενναία «όχι» που μας υπαγόρευσε όχι μόνο η ιστορική ανάγκη, αλλά κυρίως η εθνική μας συνείδηση. Μολονότι ανέκαθεν υπήρχαν οι δήθεν «εχέφρονες» πρέσβεις του ενδοτισμού και των «ναι».

Τέλος, μας θυμίζει σε ότι αφορά το μεγάλο Εθνικό Θέμα, ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής σε βάρος ενός κράτους - μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γι’ αυτό το λόγο, δίκαιη και βιώσιμη λύση δεν μπορεί να δοθεί εάν δεν επιτύχουμε την ουσιαστική επανένωση της νήσου, μακριά από διχοτομικά μοντέλα.

Σήμερα ο Ελληνισμός αναφωνεί: Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ».