Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον Μίκαελ Ροθ



Συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον Μίκαελ Ροθ,
υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας


Γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Μίκαελ Ροθ (Michael Roth), υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, συναντήθηκε σήμερα, όπως είχε ζητήσει, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο. Η συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέβλεπε στο να ακούσει η γερμανική πλευρά τις απόψεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων» και τον κάλεσε για μια ακόμα φορά να απαντήσει πότε και πώς έληξε.
Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης», που υφίσταται σήμερα.
Ο Μίκαελ Ροθ, αφού άκουσε προσεχτικά και «από καρδιάς» τον Μανώλη Γλέζο, όπως ο ίδιος είπε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Βρυξέλλες,