Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ



ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ, ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»


Το παρών έδωσε ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (και περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο) στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασσιμάτη, με την ταυτόχρονη συμμετοχή των άλλων τεσσάρων δημάρχων των πόλεων της Β’ Περιφέρειας Πειραιά και του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη με θέμα τη μη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Γ. Μοίρας εξέφρασε την στήριξή του στο αίτημα του δήμου και των κατοίκων να αποφασιστεί και να διαταχτεί η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, δίχως όμως να σημειωθεί καμιά αναβολή στην ημερομηνία έναρξης, καθώς οι χρόνοι είναι πιεστικοί.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι εντελώς λάθος ο συμβολισμός και η σημειολογία να γίνει η δίκη σε μία περιοχή φορτισμένη συναισθηματικά και βαμμένη με το αίμα των θυμάτων της Χ.Α. και υπογράμμισε ότι με την πιθανή παρουσία ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. προς ενίσχυση των κατηγορουμένων και την ταυτόχρονη προσέλευση προσώπων του αντεξουσιαστικού χώρου, είναι δυνατό να δημιουργηθούν καταστάσεις επικίνδυνες για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, τόσο σε ότι αφορά ομάδες δημοκρατικών πολιτών και κατοίκων οι οποίοι θα διαδηλώνουν κατά της διεξαγωγής της δίκης στο συγκεκριμένο σημείο και χώρο, όσο και για την περιοχή η οποία φιλοξενεί έντεκα σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να κατανοήσει όλα τα προηγούμενα και να ασκήσει στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας πίεση ώστε να μεταφερθεί η δίκη.

Τέλος, ο γραμματέας του Κινήματος ήγειρε το μείζον και χρονίζον ζήτημα μεταφοράς των φυλακών αλλού, καθώς ανέκαθεν αποτελούσαν και εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα και τροχοπέδη για την ανάπτυξη, την ποιότητα, την ομαλότητα και την καθημερινότητα της πόλης του Κορυδαλλού και της ευρύτερης περιοχής.