Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μήνυμα Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν. Δ , Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Μήνυμα Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της  Ν. Δ , Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη


Φίλες και φίλοι,
 
Μια εβδομάδα μετά την τελευταία μας επικοινωνία, δυστυχώς, δεν άλλαξαν και πολλά. Η οικονομία στερεύει, τα αποθεματικά εξαντλούνται, οι θυσίες των πολιτών απειλούνται. Αντίθετα, η ανομία επεκτείνεται, οι καταλήψεις από κουκουλοφόρους αυξάνονται, ο διάλογος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες διαρκώς διευρύνεται. Δυόμιση μήνες πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά, αισθανόμενοι, για πρώτη φορά, τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη  να αμφισβητείται διεθνώς τόσο έντονα.

Τη στιγμή αυτή η Κυβέρνηση εμφανίζεται δέσμια των λαϊκιστικών της εμμονών. Αντί να επικεντρώνεται στη λύση του προβλήματος, αναλώνεται σε μικροκομματικά παιχνίδια επιδιώκοντας να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά απο τα πραγματικά προβλήματα. Την ώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δεν προσπαθεί να αποφύγει το παγόβουνο, αλλά επιλέγει να μείνει αδρανής μπροστά του. Γι' αυτό και προτιμά να βάζει στο περιθώριο την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων της ανεργίας, της οικονομικής στασιμότητας και της έλλειψης ρευστότητας, θέτοντας στο επίκεντρο την δικαίωση των κομματικών της ιδεοληψιών. Την ώρα που η κοινωνία αγωνιά, είναι φανερό ότι η δικαίωση για τη σημερινή Κυβέρνηση δεν αναζητείται στο αύριο, αλλά στο χθες.

Με την έκδοση αυτή σας παραθέτουμε άρθρα και απόψεις για ζητήματα που μας απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες. Πρόθεσή μας είναι οι προβληματισμοί και οι αγωνίες που διατυπώνουν, να σας δώσουν την αφορμή για να μας καταθέσετε και τις δικές σας «Απόψεις».

Με την ευκαιρία των γιορτινών ημερών, θέλω να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά! Το μήνυμα της Αναστάσεως ας αποτελέσει πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες!

ΥΓ: Όπως πάντα, θα αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο    polsxed@nd.gr


 
Με εκτίμηση,
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Γρ. Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος