Κυρ. Μητσοτάκης: Από 28 Νοεμβρίου ξεκινούν τα 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία * Ν. Παππάς: «Για τη ΝΔ η Υγεία είναι εμπόρευμα και αποδεικνύεται και με αυτό το νομοσχέδιο» * Δ. Κουτσούμπας: Το δίλημμα είναι απλό: Υγεία και φάρμακο εμπόρευμα ή κοινωνικό αγαθό; Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι όχι μόνο εφικτές, αλλά και απόλυτα αναγκαίες * Βουλή - ν/σ προσωπικός γιατρός - Κυρ. Βελόπουλος: Έχουμε διαφορετική ιδεολογία και αντίληψη για την Υγεία * Βουλή-ν/σ προσωπικός γιατρός: Σφοδρή αντιπαράθεση Άδ. Γεωργιάδη-Κυρ. Βελόπουλου στην Ολομέλεια * Π. Μαρινάκης: Σίγουρα το επόμενο διάστημα θέλουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ * Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τις εργασίες της COP29 * Βουλή - ν/σ προσωπικός γιατρός - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης μόνο σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν είναι * Συμμετοχή του βουλευτή κ. Γιώργου Λουκαΐδη στις συναντήσεις της Υπεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ...www.vouli.net

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ




ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ 
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Αποδεχόμαστε τους κανόνες της Ε.Ε ακόμα κι αν διαφωνούμε μ' αυτούς, αλλά και οι εταίροι μας πρέπει ν' αποδεχθούν την εντολή του ελληνικού λαού. Γιατί αλλιώς αμφισβητείται η δυνατότητα ενός λαού ν' αποφασίζει ποια πολιτική θα εφαρμοστεί στη χώρα του. 

Η ΝΔ θέλει ν' αποφεύγει τη συζήτηση για τη διαφθορά


Για την αποχώρηση της ΝΔ από την χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής

"Έχουμε να κάνουμε με την αποφυγή της ΝΔ να κάτσει σε μια συζήτηση ουσίας, όταν ανοίγουν τα μεγάλα θέματα. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί ένα υπουργό με ακραίο τρόπο και να απαιτεί να μην του δοθεί ο λόγος. Δεν μπορεί ν' ακούγονται φράσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που δεν τιμούν κανέναν. Χθες η αποχώρηση της ΝΔ έγινε, γιατί αρνιόταν να δοθεί ο λόγος στον κ. Κατρούγκαλο για θέμα επί προσωπικού. Ήταν σκληρή η επίθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος όμως δεν άντεχε την απάντηση. Χθες έγινε η προσπάθεια να συντηρηθεί τεχνητά ένα κλίμα, γιατί η ΝΔ θέλει ν' αποφεύγει τη συζήτηση για τη διαφθορά, για τις λίστες, ποιοι εμπλέκονται και γιατί δεν ψάχτηκαν τόσο καιρό. Αναφορές, που έκανε ο πρωθυπουργός και επί της ουσίας η ΝΔ δεν απάντησε . Αντίθετα ακούστηκαν διάφορα του στυλ ,να είχαμε δέκα τέτοιους" απάντησε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο για το κλίμα έντασης στην χθεσινοβρασινή συνεδρίαση της Βουλής.
Ενώ για την κριτική, που δέχεται η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε: "Εδώ και πάρα πολύ καιρό - πριν από τις εκλογές - υπάρχει μια στοχευμένη επίθεση κατά της Προέδρου της Βουλής. Έχουμε δει να γράφονται και να λέγονται απίστευτα πράγματα εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πράγματα που δεν πρέπει να είναι ανεκτά από κανένα, εκτιμώ και από το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. Επίσης ούτε σεξιστικοί, ούτε ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί μπορεί να λέγονται μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο χωρίς να τρέχει κάτι".

Για την ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό

Δόθηκαν με ειλικρινή τρόπο οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στην πορεία της διαπραγμάτευσης. Έγινε σαφές ποια είναι η τακτική της κυβέρνησης και τα όρια της διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους ν' ακολουθήσουν μια διαπραγματευτική γραμμή, που είναι προς όφελος της κοινωνίας και σύμφωνη με την εντολή , που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό. Η ευθύνη πια δεν είναι στις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτό πρέπει να γίνει σαφές απ' όλους. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει υφεσιακά μέτρα. Αν όχι τότε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να σταθούν στο πλάι της ελληνικής κυβέρνησης, να κλείσει η Συμφωνία και να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες.




Για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Είναι για εμάς ξεκάθαρο, ότι δεν θα υπάρχουν ξανά νέα υφεσιακά μέτρα και νέα λιτότητα, δεν γίνεται να ανατεθεί ξανά το βάρος στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, που μέχρι σήμερα έχουν χτυπηθεί βάναυσα από την κρίση. Νομίζω, ότι αυτό είναι μια καθαρή - διακριτή γραμμή.
Από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων, τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα δημοσιονομικό όφελος επαρκές γι' αυτή την χρονιά. Θα εξασφαλίζει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Είναι σαφές, ότι υπάρχουν διαφωνίες με τους εταίρους μας. Είναι και ιδεολογικές. Δεν μπορεί να πεισθεί ούτε η μία, ούτε η άλλη πλευρά για το ορθόν του ζητήματος. Αλλά πέρα από αυτό πρέπει να δούμε, ότι η πολιτική, που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις - όπως αποδέχθηκε πια και η Σύνοδος Κορυφής - δημιούργησαν στην Ελλάδα ανθρωπιστική καταστροφή.
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν μπορεί να συνεχιστεί από εμάς. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε μέτρα. Αυτό το έχουμε κάνει σαφές. Αποδεχόμαστε τους κανόνες της Ε.Ε ακόμα κι αν διαφωνούμε μ' αυτούς, αλλά και οι εταίροι μας πρέπει ν' αποδεχθούν την εντολή του ελληνικού λαού. Γιατί αλλιώς αμφισβητείται η δυνατότητα ενός λαού ν' αποφασίζει ποια πολιτική θα εφαρμοστεί στη χώρα του. 
Όπως και ο πρωθυπουργός είπε χθες, πρέπει να δούμε ολόκληρη την εικόνα. Το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο ήταν η βάση του success story του κ. Σαμαρά , ήταν πολύ μικρότερο από αυτό, που ανακοίνωνε. Ο κ. Σαμαράς δήθεν μιλάει για αλήθειες, αλλά τις αλήθειες δεν τις είδαμε στο ταμείο.

Για τον ΟΛΠ και τη δημόσια περιουσία

Για εμάς η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έγινε μέχρι χθες, έχει τελειώσει. Δεν θα συνεχιστεί καμία διαδικασία ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού έναντι ελάχιστου τιμήματος, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Είχαμε μια διαδικασία που η περιουσία του λαού πέρναγε σε ιδιωτικά χέρια χωρίς κανένα όρο, χωρίς κανένα όφελος. Τα ελάχιστα χρήματα δε χανόταν στην μαύρη τρύπα του χρέους.
Σε πολλές περιπτώσεις ήταν αντισυνταγματικές και γινόταν είτε από την πίεση των δανειστών, είτε από ένα τμήμα του Κεφαλαίου.
Εμείς βλέπουμε και συζητάμε συμπράξεις - κοινοπραξίες του ελληνικού κράτους με άλλα κράτη. Με το ελληνικό δημόσιο να κατέχει ισχυρό μερίδιο και την επόμενη μέρα και τα χρήματα, που θα προκύπτουν θα καλύπτουν ανάγκες όπως το ασφαλιστικό.
Κυρίως όμως θα τηρούν απολύτως τις συλλογικές συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία και θα σέβονται τους περιβαλλοντικούς όρους. Δε νοείται για εμάς αναπτυξιακή διαδικασία που έχει εργαζόμενους να δουλεύουν σαν είλωτες ή που καταστρατηγεί βάναυσα το περιβάλλον υποθηκεύοντας άρα μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη σε κάθε περιοχή.
Αυτό είναι ένα καθαρό πλαίσιο.
Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για πρόθεση αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας με αναπτυξιακούς όρους, σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  31/03/2015