Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ



«Οι συνεχείς απειλές και οι εκβιασμοί του κ. Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση με αποκορύφωμα την προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά του προς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη ξεπέρασαν τα όρια και του θεσμικού του ρόλου, αλλά και αυτών ακόμη των αρχών και των κανόνων που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των συνεργαζόμενων χωρών εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου.

Προφανώς, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ενοχλείται από το γεγονός ότι έχει απέναντί του μια ελληνική κυβέρνηση που στέκει όρθια και διαπραγματεύεται σκληρά και επίμονα για το συμφέρον του λαού της και όχι μια κυβέρνηση υπάκουη στις απαιτήσεις των δανειστών της, όπως ήταν η απόλυτα υποταγμένη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Σόιμπλε ότι, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, η ελληνική κυβέρνηση διά του Υπουργού Οικονομικών και των αρμοδίων οργάνων της διαπραγματεύεται για το μέλλον των παιδιών μας, για την αξιοπρεπή διαβίωση του ελληνικού λαού και δεν πρόκειται να αποδεχθεί πολιτικές που οδήγησαν την χώρα μας στην εξαθλίωση και τη μνημονιακή άβυσσο».