Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σημεία Συνέντευξης Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ



Σημεία Συνέντευξης
Νίκου Ανδρουλάκη
Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Ευρωβουλευτή
στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA
και τους δημοσιογράφους
Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα


*Σχετικά με την παρουσία προφυλακισμένου μέλους της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του κ. Νικολόπουλου, Βουλευτή ΑΝΕΛ*
Χθες ένας Βουλευτής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Κυβέρνησης του «πρώτη φορά αριστερά» ο κ. Νικολόπουλος είχε καλέσει στην τηλεοπτική εκπομπή του το προφυλακισμένο μέλος της ηγεσίας του νεοναζιστικού κόμματος, της Χρυσής Αυγής, τον κ. Κασιδιάρη. Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν θα δείτε ότι κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, όταν αποκαλύφθηκαν οι απαράδεκτες συνομιλίες του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ τον οδήγησε σε παραίτηση. Διότι είμαστε ένα κόμμα με βαθιές δημοκρατικές ευαισθησίες. Πόσο άνετα νοιώθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια φαινόμενα;

*Σχετικά με τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ*
Συνεχίζεται ένα παιχνίδι αδίστακτης δημαγωγίας. Τους ακούτε και μιλάνε με δέκα διαφορετικές γλώσσες. Παλιά ήταν μικρό πραξικόπημα να μην έρθει στη Βουλή κάτι, ερχόταν στη Βουλή ψηφιζόταν, συνεχίζανε να λένε ότι «η δικτατορία δεν τελείωσε το ΄73» και τώρα προσπαθούν αυτή τη συμφωνία να μην τη φέρουν για κύρωση στη Βουλή, για να μην φανεί τι; Ότι το 40% του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφωνούν; Συνεχίζουν και λένε ότι «ψηφίζουμε κανονικά 100 δόσεις, 12000 ευρώ αφορολόγητο, την άνοδο του κατώτατου μισθού» και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία τα λένε στα λόγια. Έχετε δει τώρα κάτι από αυτά που είπαν προεκλογικά ή μετεκλογικά να έχει έρθει στην πράξη; Ποια μονομερής ενέργεια έγινε; Για το χρέος, ξέχασαν το ονομαστικό κούρεμα και λένε αυτά που λέγαμε και εμείς από το 2012. Υπέγραψαν μία συμφωνία που λέει πως «ό,τι δημοσιονομικό έρχεται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους». Γυρνάει ο Υπουργός Οικονομικών από εκπομπή σε εκπομπή χωρίς καμία δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, χωρίς καμία πράξη απλά αλλάζοντας όνομα στο μνημόνιο που έχει ήδη υπογράψει. Το ζήτημα όμως είναι σε τέσσερις μήνες ο λογαριασμός να μην είναι πολύ ακριβότερος από τον προηγούμενο.

*Σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο*
Μακάρι να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο για να μας πουν πως η χώρα έφτασε με 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα το 2009 να χρειαστεί μηχανισμό στήριξης και πόσους πρωταγωνιστές από αυτή την εποχή έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στρατηγικούς συμμάχους σήμερα στη δεξιά πολυκατοικία.