Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»
ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»
Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος που αργότερα ανασκευάστηκε, εμφανίζοντας αρχικά την ίδια να συμφωνεί με το «70% του Μνημονίου», η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τόσο χθες όσο και σήμερα διατύπωσα την ξεκάθαρη θέση του Κινήματος σε σχέση με το Μνημόνιο: δεν συζητάμε γιατί δεν υπάρχει «70% καλό Μνημόνιο».
Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ισχύει ακριβώς το ανάποδο και δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα. Στις 25 Ιανουαρίου ο Ελληνικός λαός απέρριψε τα Μνημόνια γι’ αυτό σήμερα πάμε σε διαπραγμάτευση. Αν ήταν 60% ή 70% καλά τα πράγματα τώρα θα είχαμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καμία διαπραγμάτευση και εφαρμογή του περίφημου mail Χαρδούβελη με περικοπές συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων κτλ.
Υπάρχουν όντως κάποιοι τίτλοι, μερικές ωραίες λέξεις μέσα στο Μνημόνιο όπως αξιολόγηση, κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων κτλ. Αυτά στη θεωρία είναι σωστά και σίγουρα αναγκαία για την Ελλάδα.
Δεν χρειαζόμαστε όμως ούτε την Τρόικα ούτε την διαπλοκή για να τα κάνουμε. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη πολιτική που να εφαρμόζει πραγματικές αλλαγές.
Για παράδειγμα, επί χρόνια ακούγαμε για αξιολόγηση στο Δημόσιο αλλά καμία πραγματική αξιολόγηση δεν έγινε.
Επίσης, η αναγκαία για την σωστή λειτουργία του Δημοσίου κινητικότητα του προσωπικού του βασίστηκε στην άδικη και παράλογη πειθαρχική ποινή της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων!
Όλα αυτά με την κυβέρνηση εθνικού σκοπού έχουν τελειώσει. Οι αναγκαίες αλλαγές θα γίνουν, φυσικά χωρίς «70% Μνημόνιο», και αποκλειστικά προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Όχι υπέρ ξένων συμφερόντων ή υπέρ της διαπλοκής».
Επισυνάπτεται video σχετικής τοποθέτησης της Μ. Χρυσοβελώνη χθες στον «Ενικό»