Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



«Τις ανακοινώσεις για την κυβέρνηση θα τις κάνει ο πρωθυπουργός. Εγώ θέλω να ανακοινώσω ότι από σήμερα Εκπρόσωπος του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ο κ. Κουίκ παραδίδει πλέον στην κ. Χρυσοβελώνη την εκπροσώπηση του Κινήματος. Θα είναι κοντά σας και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της και καλή συνεργασία».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Για τα ονόματα των υφυπουργών στη νέα κυβέρνηση έχουμε κάποιο νέο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός νομίζω πολύ σύντομα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Βγάλατε τη γραβάτα κ. Καμμένο τώρα που συνεργάζεστε με τον κ. Τσίπρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα τη βάλω μετά.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Όταν «κουρευτεί» το χρέος; Όταν πάτε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφήστε τις παραπλανητικές ερωτήσεις. Και το χρέος θα «κουρευτεί» και η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία άλλη μέρα με Δημοκρατία, εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και βεβαίως με καλύτερες μέρες και για τους Έλληνες πολίτες.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο κ. Κουίκ φαίνεται να μην πηγαίνει σε λημέρια άγνωστα πάλι με τον Τύπο θα ασχολείστε. Μαθαίνω σωστά;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη φίλη μου την Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Έχει δώσει δείγματα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους πάρα πολλές φορές ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι η Ελλάδα όπως είπε και ο πρόεδρος πραγματικά προχωράει και θα προχωρήσει πάρα μα πάρα πολύ καλά.

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη την οποία δείχνει στο πρόσωπό μου. Να δεσμευθώ ότι θα ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και βεβαίως είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία με εσάς τους δημοσιογράφους, όπως είχαμε εξάλλου και όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε υπάρχει κάποια προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει κάνει ο κ. Κουίκ αυτά τα 2,5 χρόνια ως βουλευτής Επικρατείας και Εκπρόσωπος του Κινήματος είναι πράγματι πρωτοφανές το πως βοήθησαν στη νίκη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Εύχομαι και στην κ. Χρυσοβελώνη όχι να κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, αλλά να έχει την ίδια επιτυχία.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Χθες στο ραντεβού με τον κ. Τσίπρα θέσατε κάποιες «κόκκινες γραμμές» να μην συζητηθούν εξ’ αρχής πριν από την συζήτηση για τα οικονομικά θέματα της χώρας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς αυτά που λέμε, τα λέμε δημόσια. Ότι θέλαμε να πούμε τα είπαμε δημόσια. Είναι μια έντιμη δημόσια συμφωνία, ούτε αλισβερίσι κάνουμε ούτε ανταλλάσουμε θέσεις. Ήταν μια έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού την οποία επισφράγισε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Από εδώ και πέρα, όλα θα γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, υπό το φως του ήλιου και ενώπιον του ελληνικού λαού.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα υπάρξει προγραμματική συμφωνία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα είναι αυτές που θα δεσμεύουν όλους μας στην κοινή αυτή πορεία, στην καινούργια μέρα μετά από τις πέντε του μηνός που θα ορκιστεί η νέα Βουλή .

Τ. ΚΟΥΙΚ: Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι επειδή συσχετίζετε μερικά πράγματα με τη γραβάτα, οι Ιταλοί από πρόπερσι που είναι οι πρώτοι στην αντρική μόδα έχουν αφαιρέσει την γραβάτα. Οι Ιταλοί.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εσείς γιατί φοράτε; Δεν ακολουθείτε την μόδα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιατί ίσως είμαι πιο συντηρητικός

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Θα το αλλάξετε αυτό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Αν χρειαστεί την πετώ την γραβάτα. Στο ρεπορτάζ το έχω αποδείξει…