Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες



 


Φίλιπ Λάμπερτς, Συμπρόεδρος της Ευρωομάδας των Πρασίνων: «Συγχαρητήρια για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.


Θετικότατη η ανάληψη από τον "Πράσινο" Γιάννη Τσιρώνη της κυβερνητικής ευθύνης για το περιβάλλον - Απαιτείται λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους»

 

Συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες

 

 

 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Φίλιπ Λάμπερτς, Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων. Ο Δ.Παπαδημούλης ενημέρωσε τον κ.Λάμπερτς για το πρόγραμμα, τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Φίλιπ Λάμπερτς ευχαρίστησε τον Δ.Παπαδημούλη για την ενημέρωση και συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές. Σημείωσε πως αυτή η νίκη δίνει σημαντική ώθηση στην αναγκαία στροφή από την μονομερή λιτότητα προς μια βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και τόνισε:
«Η νίκη ανήκει αναμφισβήτητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ σημαντική την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης για το περιβάλλον από τον "Πράσινο" Γιάννη Τσιρώνη. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως στροφή προς μια βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και αυτό απαιτεί να δοθεί μια λύση, κοινά αποδεκτή στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».