Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση της του Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ



Δήλωση της του Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτή  Β’  Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ
για την εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας βιομάζας στην περιοχή των Βασιλικών του Δήμου Θέρμης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 οι κάτοικοι της Δ.Ε. Bασιλικών και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Βασιλικών (Παλιά Σφαγεία)  κατά της εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας βιομάζας στην περιοχή. Το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί μαζική λαϊκή συνέλευση στα Βασιλικά, η οποία ομόφωνα δήλωσε την αντίθεσή της στην εγκατάσταση των δύο μονάδων.
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, που συμμετείχε στη χθεσινή διαμαρτυρία, δήλωσε σχετικά:
 «Με τη μαζική μας συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στην έγκριση δύο μονάδων καύσης βιομάζας σε γη υψηλής παραγωγικότητας, οι οποίες, αν κατασκευαστούν, θα πλήξουν τη φυτική και τη ζωική παραγωγή στην περιοχή, ενώ λόγω ελλιπούς τεχνικού σχεδιασμού και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Άλλωστε είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του 2006 στους Ταγαράδες. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την ακύρωση της «επένδυσης», η οποία αποφασίστηκε χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης και κοινωνικής συμμετοχής, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ με τη δημιουργία τριών θέσεων εργασίας δεν συνεισφέρει σε κανένα επίπεδο στην τοπική οικονομία».
Το Γραφείο Τύπου