Κυρ. Μητσοτάκης: Από 28 Νοεμβρίου ξεκινούν τα 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία * Ν. Παππάς: «Για τη ΝΔ η Υγεία είναι εμπόρευμα και αποδεικνύεται και με αυτό το νομοσχέδιο» * Δ. Κουτσούμπας: Το δίλημμα είναι απλό: Υγεία και φάρμακο εμπόρευμα ή κοινωνικό αγαθό; Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι όχι μόνο εφικτές, αλλά και απόλυτα αναγκαίες * Βουλή - ν/σ προσωπικός γιατρός - Κυρ. Βελόπουλος: Έχουμε διαφορετική ιδεολογία και αντίληψη για την Υγεία * Βουλή-ν/σ προσωπικός γιατρός: Σφοδρή αντιπαράθεση Άδ. Γεωργιάδη-Κυρ. Βελόπουλου στην Ολομέλεια * Π. Μαρινάκης: Σίγουρα το επόμενο διάστημα θέλουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ * Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τις εργασίες της COP29 * Βουλή - ν/σ προσωπικός γιατρός - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης μόνο σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν είναι * Συμμετοχή του βουλευτή κ. Γιώργου Λουκαΐδη στις συναντήσεις της Υπεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ...www.vouli.net

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση του Δημήτρη Β. Τσουκαλά

Δήλωση του Δημήτρη Β. Τσουκαλά
βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Τ.Ο.Ε.)
Για το συνέδριο της ΕΥΠ


Δεν σκόπευα να σχολιάσω ή να αναφερθώ σχετικά με το Συνέδριο του προσωπικού της ΕΥΠ που διεξήχθη κατά το διήμερο 21& 22-10-2014, αν δεν λάμβανα γνώση άρθρων όπως αυτό με τίτλο «Οι σύνεδροι απέκλεισαν τον Θ.Σ. από την προεδρία του συνεδρίου, δείχνοντας έτσι την αγανάκτησή τους για τα πεπραγμένα της θητείας του» που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Contranews», το οποίο εν πολλοίς αναπαρήγαγε πληροφορίες άρθρου με τίτλο «Επεισοδιακό το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας της ΕΥΠ!!! Τα αποτελέσματα της πολιτικής του φαίνεται να πληρώνει ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΠ κ. Θ.Σ.», που καταχωρήθηκε από την κα Δέσποινα Συριοπούλου σε δικτυακό μέσο.
Αισθάνθηκα ωστόσο την ανάγκη να τοποθετηθώ γιατί στα άρθρα όπου αναφέρεται και το όνομά μου ως προσκεκλημένου, αναγράφονται ανακρίβειες όπως για ακραία ένταση και φραστικές επιθέσεις των συνέδρων, καθαιρέσεις, αντεγκλήσεις κλπ. Ακόμα αναφέρονταν ως παρευρισκόμενοι, ο Α. Μαυρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής κ. Η. Βλαχογιάννης από την ΝΔ, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν.
Στην ομιλία μου στο Συνέδριο, αναφέρθηκα ευθύς εξαρχής στο γεγονός ότι ουδέποτε κατά την 30χρονη συνδικαλιστική μου πορεία στο τραπεζοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν συνάντησα τέτοιου είδους διαδικασίες όπου να απαγορεύεται στον απερχόμενο πρόεδρο της ομοσπονδίας των υπαλλήλων να μιλήσει, παρουσιάζοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. καίτοι ο ίδιος είχε επανειλημμένα εκφράσει αυτή την επιθυμία. Στο ίδιο γεγονός αναφέρθηκαν, με τη δική τους βέβαια οπτική, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η εκπρόσωπος της ΝΔ βουλευτής κα Τάνια Ιακωβίδου, δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα γιατί προσήλθε αργότερα στο Συνέδριο.
Για να έχουν οι αναγνώστες σας μια πλήρη εικόνα των τεκταινομένων, αφού τελείωσαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και τοποθετήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ, ούτε και τότε δόθηκε ο λόγος στον απερχόμενο πρόεδρο. Μάλιστα, το προεδρείο του Συνεδρίου ανακοίνωσε όλως ξαφνικά, διάλειμμα μιας ώρας. Αυτό ως ήταν φυσικό, εκνεύρισε την πλευρά του απερχόμενου προέδρου, αφού παρόλο που ζήτησαν επίμονα να του δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και κατόπιν τούτου αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Συνέδριο, αφήνοντας προς διανομή τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. εγγράφως
Αυτή η πρωτοφανής συνδικαλιστική πρακτική, πιστεύω πως δεν εξέπληξε κανέναν από τους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους, γιατί όλοι είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατούσε. Οφείλω ωστόσο να αναφέρω ότι δεν είδαμε ούτε τις οξείες φραστικές επιθέσεις, ούτε τις βίαιες αντεγκλήσεις που αναφέρει το άρθρο σας, παρόλη την ένταση στην ανταλλαγή απόψεων.
Τέλος, αναφέρω ότι καμία εντύπωση δεν μου έκανε η αποχώρηση των συνέδρων μετά από την περιφρονητική σχεδόν απόρριψη του αιτήματός τους για τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου. Κατά τη γνώμη μου παρέμειναν πολύ περισσότερο από το ανεκτό. Αν ήμουν στην θέση τους θα είχα αποχωρήσει πάραυτα, καταγγέλλοντας δημόσια αυτή την πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική διαδικασία και επιπλέον, θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Βέβαια, κατανοώ ότι η ΕΥΠ συνιστά έναν ιδιαίτερο εργασιακό χώρο με ευαίσθητο αντικείμενο, γι αυτό και σταματώ εδώ.