Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ  ΚΑΡΥΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ
 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Σχετικά με το κλίμα στη χθεσινή εκδήλωση του ΙΑΠ

«Αισθανθήκαμε  πολύ άσχημα με αυτό που έγινε στην εκδήλωση του ΙΑΠ. Μια ομάδα κλακαδόρων αμαύρωσε μία εκδήλωση πολύ σημαντική για την ιστορία και την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου και, δυστυχώς, αντί για την ενότητα για την οποία όλοι παλεύουμε αυτοί έσπειραν το διχασμό.
Μια μικρή ομάδα αμαύρωσε το νόημα και την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί για το έργο του Ανδρέα γινόταν η εκδήλωση».

«Αυτή η συμπεριφορά των κλακαδόρων ήταν λάθος που δεν αποδοκιμάσθηκε χθες από τους  οργανωτές της εκδήλωσης. Αυτή η συμπεριφορά δεν οδηγεί πουθενά. Για την κοινωνία, για τον κόσμο που στηρίζει  το ΠΑΣΟΚ και παλεύει μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Παράταξης, το μήνυμα που στείλανε δεν ήταν μήνυμα ενότητας αλλά διχασμού. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο».



Σχετικά με την αποστροφή του Γ. Παπανδρέου για «νέα αρχή»

«Για νέα αρχή μπορούμε να μιλούμε όλοι μας, γιατί το ΠΑΣΟΚ μέσα από την πορεία όλων αυτών των χρόνων μάτωσε, δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο κόστος από τη διαχείριση της κρίσης. Πολλά μπορεί να πει κανείς για όλα αυτά. Σημασία όμως έχει να διαφυλάττεις την πορεία της παράταξης και να προσπαθεί κάθε φορά να κάνει κάτι χρήσιμο για στην ελληνική κοινωνία».

Σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πώς φτάσαμε στη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

«Η συζήτηση για το πώς φτάσαμε στη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. έχει γίνει αρκετές φορές στο ΠΑΣΟΚ … για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, για το πώς χειριστήκαμε, πολιτικά, εκείνη την περίοδο…Θα θυμόσαστε πως εκείνη την περίοδο πολλοί ζήταγαν να ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο με 180 ψήφους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ζήταγε αλλά και πολλοί άλλοι βουλευτές. Όμως επιλέχθηκε να σηκώσουμε μόνοι μας όλο το βάρος.
Από κει και πέρα πήγαμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας όχι γιατί ιδεολογικά ή πολιτικά είμαστε με τη ΝΔ ή με το ΛΑΟΣ, αλλά γιατί αυτό που τότε πρυτάνευε ήταν να κρατηθεί η χώρα όρθια, να σωθεί, να μην οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία.. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά».

«Όσον αφορά στο σύνθημα να φύγει η δεξιά… απευθυνόταν στην δεξιά προφανώς, αλλά  με βάση αυτά που σας είπα, το σύνθημα ακούγονταν σουρεαλιστικό και εκτός λογικής».

Για την αυριανή απουσία του Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος

«Ο Γ. Παπανδρέου ειδοποίησε ότι λόγω υποχρέωσης που είχε αναλάβει εδώ και πολύ καιρό για να μιλήσει στην Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας, δεν θα μπορεί να παρευρεθεί. Ο κόσμος για τη στάση του καθενός μας, βγάζει τα συμπεράσματά του. Όλοι κρινόμαστε».

Σχετικά με την αυριανή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να πούμε αλήθειες και να μην χαϊδεύουμε αυτιά».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τρόικα στο Παρίσι

«Αυτό που γίνεται στο Παρίσι έχει μεγάλη σημασία, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε αδικίες. Έχουμε συγκεκριμένα θέματα να θέσουμε και θα αγωνιστούμε ώστε αυτά να γίνουν πράξη. Αν η Ευρώπη σήμερα με τον νέο επικεφαλής, τον κ. Γιούνκερ, και τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. εννοεί αυτά που λέει, ότι δηλαδή πρέπει να φύγουμε από τη λιτότητα, να προσανατολιστούμε στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και ότι πρέπει να αρθούν οι αδικίες, πρέπει άρα να είναι και η συμπεριφορά της τρόικας. Το ότι η συνάντηση δεν γίνεται στην Ελλάδα και γίνεται στο Παρίσι είναι μια αλλαγή σκηνικού. Είναι μια αλλαγή ψυχολογίας, είναι ένα σαφές μήνυμα που στέλνουμε ότι εμείς δεν θέλουμε η τρόικα, στη φάση αυτή που φεύγουμε από τα μνημόνια και μπορούμε να φύγουμε και από την κρίση, να εμπλέκεται στη δημόσια διοίκηση.

Τα θέματα που θέτουμε είναι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, η έκτακτη εισφορά και γενικώς μία πολιτική που θα δει τα μεγάλα κοινωνικά θέματα και θα συνδράμει στην προσπάθεια».

Σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

«Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό.  Είδατε στην τελευταία δημοσκόπηση που βγήκε έτσι όπως βγήκε μέσα στον Αύγουστο, να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχε ρεύμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ρεύμα πλειοψηφίας ή αυτοδυναμίας δεν υπάρχει και αυτό το είδαμε πρόσφατα στις ευρωεκλογές. Άρα όλα αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Αυτό που διαχρονικά παρατηρούμε στις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες θέλουν συνεργασία, συνεννόηση, απαιτούν κοινή πορεία στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Όσο το πολιτικό σύστημα μπορεί να έχει  σύγκλιση και συνεννόηση τόσο καλύτερα θα πάει η χώρα».