Hellenic Cypriot Press Agency

Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι έχει μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι από τότε που ανέλαβε καθήκοντα * Νετανιάχου: Αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους το Σαββάτο, θα ξεκινήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα * Τα drones είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου για αμάχους στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη * Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επαναλαμβάνει πως αντιτίθεται στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα * Κρεμλίνο: Σημαντικό μέρος της Ουκρανίας θα ήθελε να είναι ρωσικό και "αυτό ταιριάζει" με τις δηλώσεις Τραμπ * Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό υπόσχεται "σθεναρή" απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ * Εμανουέλ Μακρόν: «Θέλουμε μία AI της εμπιστοσύνης, μία AI που δημιουργεί ενότητα στην διεθνή κοινότητα» * Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και ο Καναδάς χορήγησαν το 2024 πάνω από τη μισή συνολική βοήθεια της Συμμαχίας για την Ουκρανία * Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό * Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γραπτή απάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού

Γραπτή απάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου,
Βιομηχανίας και Τουρισμού στην Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ανακίνησε το θέμα της δημιουργίας Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας άλλων Κυβερνήσεων, ολοκληρώνοντας μια κατ’ αρχάς διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπου διαφάνηκε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την ανάπτυξη του στρατηγικού αυτού έργου.
Με βάση αυτές τις ενθαρρυντικές ενδείξεις, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην προετοιμασία των εγγράφων διαγωνισμού για την κατακύρωση του έργου σε στρατηγικό επενδυτή. Τα έγγραφα του διαγωνισμού αναμένεται να είναι έτοιμα σύντομα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Για σκοπούς εξοικονόμησης πόρων του κράτους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο εξεύρεσης κατάλληλης κρατικής γης για τη φιλοξενία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου. Είναι γνωστή, εξάλλου, η πολιτική της Κυβέρνησης για εξοικονόμηση χρημάτων από απαλλοτριώσεις γης που έγιναν στο παρελθόν και δεν αξιοποιήθηκαν.
Σημειώνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχει εγκαταλειφθεί η επιλογή του Πεντακώμου, ωστόσο, μελετούνται εναλλακτικές επιλογές που αφορούν κρατική γη, καθαρά και μόνο στη βάση του δημοσίου συμφέροντος.
Μάς κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού όχι μόνο δεν χαιρετίζει την προσπάθεια της Κυβέρνηση για ανακίνηση του θέματος ύστερα από τόσα χρόνια αδράνειας, περιλαμβανομένης και της πενταετούς διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, αλλά αντίθετα προβαίνει σε ανακοινώσεις χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά τα πραγματικά δεδομένα.
Το Υπουργείο χειρίζεται και αυτό το θέμα με πλήρη διαφάνεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για ενδελεχή ενημέρωση
__________