Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Αποσπάσματα συνέντευξης του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρα στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM”

Στη συνέντευξη του στους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ μεταξύ άλλων, σημείωσε:



Για την κεντροαριστερά

(…) Μη βάζετε στοιχήματα. Αν με τον όρο κεντροαριστερά εννοούμε μια αυτοτελή και αυτόνομη παράταξη η οποία θα συμβάλει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, παίρνοντας διαζύγιο από πολιτικές που βύθισαν την κοινωνία στην απόγνωση και την οικονομία στο τέλμα, τότε αυτός ο στόχος στον οποίο θέλει να συμβάλει η ΔΗΜΑΡ, έχει πολλές πιθανότητες να ευοδωθεί. Όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί το θέλει η κοινωνία.

Για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην Προεδρική εκλογή

Εμείς έχουμε πει ότι το θέμα της εκλογής Προέδρου θα πρέπει να κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και όχι τώρα, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου και τις ασκούμενες πολιτικές.

Γιατί έχουν σημασία οι ασκούμενες πολιτικές; Διότι σε ένα κλίμα κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης απομακρύνονται οι δυνατότητες συμπτώσεων και συναινέσεων. Νομίζω πως είναι κατανοητό…


Για την κυβερνητική πολιτική
Η κυβέρνηση, αφού εξάντλησε τα όρια της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών με την επιβολή δυσβάσταχτων, άδικων και πολλές φορές ακραίων φόρων – τύπου ΕΝΦΙΑ- τώρα επιχειρεί να παραπλανήσει τους φορολογούμενους με παλαιοκομματικά τεχνάσματα και υποσχεσιολογίες.
Οι εξαγγελίες για μελλοντικές φοροελαφρύνσεις δεν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών, αλλά υπακούουν απλά και μόνο σε επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες. Το συντομότερο ανέκδοτο του φετινού καλοκαιριού είναι το «φοροελαφρύνσεις από Σεπτέμβρη».



Ποιες φοροελαφρύνσεις; Εδώ έχουμε φορολογική επιδρομή. Η κυβέρνηση – και ιδίως η ΝΔ- μοιάζει να πυροβολεί τα πόδια της. Επιτίθεται στη μεσαία τάξη. Θίγει την κοινωνική και εκλογική της βάση. Γενιές συντηρητικών πολιτών έζησαν με τη φοβία ότι η Αριστερά θα τους πάρει τα σπίτια και τώρα έρχεται- για να το πω καθ’ υπερβολή- να τους τα πάρει με την υπερφορολόγηση η ίδια η Δεξιά.

Για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

Ο κ. Κουβέλης είναι ο πρόεδρος του κόμματος μας - είναι το πρόσωπο που απολαμβάνει της μεγάλης εμπιστοσύνης όχι μόνο των μελών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης - εξακολουθούν να το δείχνουν άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις- και η παρουσία του είναι πολύτιμη για το κόμμα μας και για το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Προφανώς, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του, αυτό που μπορώ απλώς να σημειώσω είναι ότι το συνέδριο στο οποίο οδεύουμε δεν είναι διακοσμητικό και ότι όλες οι εξουσίες ανήκουν στη βάση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτή θα κρίνει και θα επικυρώσει πολιτικές, αυτή θα νομιμοποιήσει με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες την ηγεσία του κόμματος μας. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω ακούσει ούτε ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ακόμα και από τις τάξεις των συντρόφων που διαφωνούν, που να υποστηρίζει ότι ο Φ. Κουβέλης δεν είναι κεφάλαιο για το χώρο μας.


20_08_2014