Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις υπακούουν σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες

Η κυβέρνηση, αφού εξάντλησε τα όρια της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών με την επιβολή δυσβάσταχτων, άδικων και πολλές φορές ακραίων φόρων – τύπου ΕΝΦΙΑ- τώρα επιχειρεί να παραπλανήσει τους φορολογούμενους με παλαιοκομματικά τεχνάσματα και υποσχεσεολογίες.
Οι εξαγγελίες για μελλοντικές φοροελαφρύνσεις δεν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών, αλλά επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση εξακολουθεί με τις πολιτικές της να θέτει στο περιθώριο τους οικονομικά αδύναμους, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα ανασχεδιασμό της φορολογικής πολιτικής .
Η δημαρ έχει κατ΄ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη μιας ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα έχει προτεραιότητα την πάταξη της φοροδιαφυγής, την απλοποίηση του συστήματος και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

19/08/2014