Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Κυριακή 20 Ιουλίου
Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. μπροστά από το ΠΛΑΙΣΙΟ Συντάγματος (Βουλής 3)
και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις όλης της χώρας αναγκάζονται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και την εργοδοσία να εργαστούν με το πρόσχημα της ενίσχυσης της αγοράς και της οικονομίας.

Η συγκυβέρνηση της καταστροφής, που με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, έχει ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις , έχει εκτοξεύσει την ανεργία, έχει οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, επιχειρεί για μια ακόμα Κυριακή να στερήσει από τους εργαζόμενους το στοιχειώδες δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή «για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας»!

Σε μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού της κοινωνίας οι εντολοδόχοι της τρόικας την ώρα που ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία προς όφελος μιας χούφτας τραπεζιτών και μεγάλων ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων, διατυμπανίζουν πως με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων «θα σωθεί η αγορά» σαν να μη γνωρίζουν ότι αυτό που λείπει από τους πολίτες δεν είναι ο χρόνος, αλλά η στοιχειώδης οικονομική δυνατότητα.

Με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ενώ συγχρόνως οδηγούν ακόμα περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, με μοναδικούς κερδισμένους τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.

Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους. Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλες τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και τη χώρα στην καταστροφή.