Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Συγκάλυψη της κυβέρνησης Παπανδρέου και της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ»



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


ΘΕΜΑ: «Συγκάλυψη της κυβέρνησης Παπανδρέου και της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ»


Όπως ασφαλώς γνωρίζετε προ ημερών εξεδόθη το υπ αριθμ. 1212/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αναφέρεται στην αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Παρά όμως την εξέλιξη αυτή η κυβέρνησή σας εντελώς παράνομα, παρελκυστικά και προκλητικά :

·         Συνεχίζει να καλύπτει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό οικονομικών και ήδη υπόδικο Γ. Παπακωνσταντίνου, τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και επίσης υπόδικο κ. Γεωργίου για πράξεις και παραλείψεις τους, που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης.
·         Συνεχίζει να διατηρεί στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ τον προαναφερθέντα κύριο Γεωργίου ο οποίος φέρεται ότι αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία εξυπηρετώντας τους δανειστές και τους κερδοσκόπους σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ:

  1. Εάν και πότε θα συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων και την είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης για την οποία έχετε δεσμευτεί δημόσια στον Ελληνικό λαό πριν τις εθνικές εκλογές του 2012;
  2. Εάν η κυβέρνησή σας επιμένει να αποδέχεται τις θέσεις του πρώην υπουργού οικονομικών Ι. Στουρνάρα που καλύπτουν την πολιτική που ακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Δικαιοσύνης και τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία συμμετείχατε ως υπουργός.
  3. Εάν στο όνομα της κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο θα συνεχίσετε να παρέχετε ασυλία στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με δημόσιες δηλώσεις Βουλευτών σας όπως για παράδειγμα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Αθήνα, 11/07/2014

ο ερωτών Βουλευτής

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ