Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης, να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην Ποντοπόρο Ναυτιλία.

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης, να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην Ποντοπόρο Ναυτιλία.

Όπως καταγγέλλει η Π.Ν.Ο. και τα ναυτεργατικά Σωματεία, η δικομματική κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.–Ν.Δ. και ο υποταγμένος στα εφοπλιστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προωθούν για άλλη μια φορά στο χώρο της ναυτεργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην Ποντοπόρο Ναυτιλία και τη νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων.
Αφού την άνοιξη του 2013, καταψηφίστηκε από τη Βουλή η σχετική διάταξη που υπήρχε στο νόμο 4150/2013, τώρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, επιχειρεί την επαναφορά του θέματος, με πρόσχημα ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, έχει λήξει από 31/10/2010.
Πρόκειται, για μια άθλια πολιτική συναλλαγή μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της κυβέρνησης, με στόχο να νομιμοποιήσουν ντε φάκτο τις ατομικές συμβάσεις στην Ποντοπόρο Ναυτιλία, σε αντικατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι οποίες ισχύουν και εφαρμόζονται τα τελευταία 70 χρόνια, στο χώρο της ναυτικής εργασίας.
Η επαναφορά του θέματος, συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή από πλευράς κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να ικανοποιήσει την αξίωση των εφοπλιστών στην Ποντοπόρο Ναυτιλία, επαναφέροντας εργασιακές συνθήκες, που αντιστοιχούν σε περίοδο εργασιακού μεσαίωνα.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ναυτεργάτες και στα Συνδικάτα των ναυτεργατών και θα στηρίξουμε με κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία -μέσα και έξω από την Βουλή- για να μην περάσουν οι αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές.
Θέλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, από θέση κυβερνητικής ευθύνης, θα αποκαταστήσει το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θα διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο, στη βάση των αναγκών της κοινωνίας, των εργαζομένων και στην κατεύθυνση ενός μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα υπηρετεί την ανάπτυξη και το δημόσιο συμφέρον.

13/06/2014 Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ