Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
για το παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών και το περιβόητο grexit



Οι αποκαλύψεις των FT για το παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 2011, κατέδειξε την άθλια στάση του τότε “αντιμνημονιακού” κ. Σαμαρά με στόχο την υποταγή της χώρας στους πιστωτές. Ο πρωθυπουργός - μαριονέτα του κ. Μπαρόζο δεν δίστασε να κάνει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού με στόχο να αποφευχθούν οι εκλογές και να μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους, την ίδια στιγμή που πούλαγε αντιμνημονιακά φούμαρα. Αυτή είναι η στάση τους απέναντι στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Ο δε κ. Σαμαράς, κατά την προσφιλή του τακτική, δεν είχε ούτε την ευαισθησία να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Όσο δε για την μπλόφα της περιβόητης grexit, την οποία τώρα προσπαθούν να επαναφέρουν για να δικαιολογηθεί η στάση Σαμαρά-Βενιζέλου, έχει απαντηθεί ήδη από την κα Μέρκελ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λέγοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε στη διάλυση της Ευρωζώνης.  


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
14/05/2014