Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σάββατο 22 Μάρτη: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση
Σάββατο 22 Μάρτη: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, καθώς και από πλήθος κοινωνικών φορέων για την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού (21 Μάρτη). Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά άλλων πόλεων της χώρας.
Η μνημονιακή κυβέρνηση, από το Φαρμακονήσι και τη Μυτιλήνη ως την Αμυγδαλέζα έχει κηρύξει τον πόλεμο απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα από τα πραγματικά μας προβλήματα και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο που η ίδια οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Πριμοδοτούν μία καταστροφική σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και μεταναστών ανέργων και φτωχών ανθρώπων. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν τα θύματα του ρατσισμού με απελάσεις, ενώ συνεχίζουν να αφαιρούν στοιχειώδη δικαιώματα όπως η ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ ή η ψήφος των επί μακρόν διαμενόντων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Βούτυρο στο ψωμί των νεοναζί αποτελεί τέλος η άγρια καταστολή που ξεκινά από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και γενικεύεται σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, στοχοποιώντας κοινωνικούς αγώνες και χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης. Αγωνιστές, εργαζόμενοι και νέοι σέρνονται στα δικαστήρια, διαδηλώσεις απαγορεύονται και πνίγονται στα χημικά.
Για την αριστερά, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, για όλους τους κατοίκους της χώρας, ντόπιους και μετανάστες, απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο κοινός μας αγώνας απέναντι στα μνημόνια, την καταστολή, το φασισμό και το ρατσισμό, με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης της καταστροφής που έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλους μαζί και στον καθένα μας ξεχωριστά.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Σάββατο 22 Μάρτη, καλούμε:
Στην Αθήνα:
Στη 1 μ.μ. σε Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στις 2 μ.μ. στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και την Πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.
Στη Θεσσαλονίκη:
Στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου