Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 (Αγγ. Τσέκερης)





Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Άγγ.Τσέκερης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:



Ενώ η κυβέρνηση διαρρέει ότι την Κυριακή ή το αργότερο Δευτέρα το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ακόμη κανείς δεν ξέρει, ούτε καν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, πότε ακριβώς θα κατατεθεί. Διαδικασία του κατεπείγοντος σημαίνει ότι αυτό που απασχόλησε κυβέρνηση και Τρόικα επί επτά μήνες, θα περάσει από το Κοινοβούλιο μέσα σε λίγες ώρες. Εκατοντάδες διατάξεις για εργασιακά, φορολογικά και το μεγάλο κεφάλαιο των τραπεζών, που κρύβεται πίσω από την ιστορία με τα ταξί, το γάλα και τα φαρμακεία, θα μπουν σε τρία άρθρα για να ψηφιστούν σε λίγες ώρες. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι κύριοι της κυβέρνησης δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στην πολιτική τους, ούτε καν στους βουλευτές τους. Διότι, αν ήταν τόσο καλή η συμφωνία με την Τρόικα, όσο την εμφανίζουν τα φιλοκυβερνητικά προπαγανδιστικά επιτελεία, δεν θα την έκρυβαν εδώ και δέκα ημέρες.

Πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά «όχι» έγιναν στο τέλος «ναι». Ας κρατάμε μικρό καλάθι
Σε ό,τι αφορά στην κυβερνητική συνοχή και τους «αντάρτες», ας κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί και στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά «όχι» έγιναν στο τέλος «ναι». Παρά ταύτα, είναι φανερό ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία για τα οποία αυξάνονται οι αντιρρήσεις, αλλά τα κρίσιμα, τα πιο σημαντικά, όπως είναι τα εργασιακά, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δυνατότητα μεγαλομετόχων σε χρεοκοπημένες τράπεζες να ξαναγοράσουν τις μετοχές τους δυο και τρεις φορές χαμηλότερα, είναι ο βασικός λόγος που η συμφωνία παραμένει κρυφή και το νομοσχέδιο θα το δούμε τελευταία στιγμή. Πρόκειται για την πρώτη «δόση» του νέου Μνημονίου το οποίο έχουν μεταθέσει για μετά τις Ευρωεκλογές.

Πρέπει να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Σαμαρά, διότι ο Σαμαράς είναι το Μνημόνιο
Παντού στον κόσμο, ακόμη και στις ΗΠΑ και τη Μεγ.Βρετανία, όταν το κράτος βάζει λεφτά για να κεφαλαιοποιήσει χρεοκοπημένες τράπεζες, παίρνει και τα κλειδιά. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, να βάζει το κράτος τα χρήματα -επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος με δεκάδες δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση, ενώ αναμένεται να βάλει κι άλλα- αλλά οι διοικήσεις των ιδιωτών μεγαλο-τραπεζιτών να παραμένουν οι ίδιες, δεν υπάρχει πουθενά. Αν θέλουμε πάντως να απαλλαγούμε από την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου που φέρνει όλα αυτά τα επακόλουθα, πρέπει να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Σαμαρά. Διότι ο κ.Σαμαράς είναι το Μνημόνιο. Επίσης, αν θέλουμε να αλλάξει η στάση των δανειστών απέναντί μας και να έχουμε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να λέει και «όχι».
27.03.14