Hellenic Cypriot Press Agency

Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι έχει μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι από τότε που ανέλαβε καθήκοντα * Νετανιάχου: Αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους το Σαββάτο, θα ξεκινήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα * Τα drones είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου για αμάχους στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη * Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επαναλαμβάνει πως αντιτίθεται στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα * Κρεμλίνο: Σημαντικό μέρος της Ουκρανίας θα ήθελε να είναι ρωσικό και "αυτό ταιριάζει" με τις δηλώσεις Τραμπ * Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό υπόσχεται "σθεναρή" απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ * Εμανουέλ Μακρόν: «Θέλουμε μία AI της εμπιστοσύνης, μία AI που δημιουργεί ενότητα στην διεθνή κοινότητα» * Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και ο Καναδάς χορήγησαν το 2024 πάνω από τη μισή συνολική βοήθεια της Συμμαχίας για την Ουκρανία * Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό * Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Β. Οικονόμου: «Να ακυρωθούν οι αυξήσεις των διοδίων»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες εκπροσώπους του Δήμου Ωρωπού λόγω των επεισοδίων στα διόδια του Δήμου Ωρωπού.

Το σύνολο των κατοίκων του Δήμου αγωνίζεται ενάντια σε μια καταφανώς άδικη και υπέρογκη οικονομική επιβάρυνση που δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή της κοινωνίας. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Ωρωπού διεκδικούν τα αυτονόητα δεδομένου μάλιστα ότι πληθώρα δημοσίων υπηρεσιών εδρεύουν σε άλλους Δήμους αναγκάζοντας τους πολίτες σε συνεχείς πολλαπλές μετακινήσεις.
Από την πρώτη στιγμή (2007) ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, είχε διαφωνήσει δημόσια με τη λογική των νέων συμβάσεων αυτοκινητοδρόμων που ενέκρινε τότε η Βουλή κατόπιν προτάσεως του τότε Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιου Σουφλιά. Εξακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια να διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή να μην επιβαρύνονται με τις νέες αυξήσεις οι πολίτες της Βόρειας Αττικής, να μην τοποθετηθούν νέα διόδια και να υπάρξει χιλιομετρική χρέωση σε όσα διόδια υπήρχαν μέχρι το 2007. Στην ίδια γραμμή σταθερά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν και το 2013 τις νέες συμβάσεις χωρίς να διαπραγματεύονται το δίκαιο των αιτημάτων του λαού του Ωρωπού και συνολικά της Βόρειας Αττικής.
Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ειρηνικά για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στο ζήτημα των διοδίων. Εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση ότι η μη αποκατάσταση της δικαιοσύνης για το ζήτημα των διοδίων δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις και οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις.
Απαιτείται άμεσα η Συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων μερών ώστε να προκύψει μια δίκαιη λύση. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε να κινηθούν σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις της Βόρειας Αττικής. Το θέμα των διοδίων μας βρίσκει ενωμένους μπορούμε να διαφωνήσουμε ενόψει των εκλογών σε πληθώρα άλλων θεμάτων. Ας στείλουμε στην αφάνεια όλους όσους προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους να διασπάσουν την τοπική κοινωνία με άλλου τύπου επιχειρήματα και με προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.



11 /02 / 14