Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ



Η εφαρμογή του μέτρου για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εφτά Κυριακές το χρόνο, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που αποτελεί διακαή και ομολογημένο πόθο των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών

του εμπορίου.
Αυτή η πολιτική, η οποία δρομολογείται με διάφορους τρόπους από κυβέρνηση, ΕΕ και τοπική διοίκηση, τσακίζει τα δικαιώματα, τις ζωές, τον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, οδηγώντας τους τελευταίους σε αφανισμό. Δε στρέφεται μόνο εναντίον των υπαλλήλων και αυταπασχολουμένων στο εμπόριο, αλλά και όλων των εργαζομένων, αφού η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δε θα περιορισθεί μόνο στον κλάδο του εμπορίου. Για αυτό και το μέτρο αυτό πρέπει να βρει αντίθετο το λαό, ο οποίος γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η αιτία της χαμηλής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών.
Σαν μια γροθιά υπάλληλοι και μικροί επαγγελματίες χρειάζεται να καταδικάσουν και να πολεμήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων που επιβάλλουν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα.




ΑΘΗΝΑ 19/1/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ