Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗN ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ



«ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΩΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»


Νέα επίσκεψη στη Ξάνθη θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα (23.12.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Θράκη κάτω από την ευθύνη του ως ο Τομεάρχης εποπτείας και χειρισμού Εθνικών θεμάτων.

Η επίσκεψη συνδυάζεται με προγραμματισμένες εορταστικές δράσεις της Συντονιστικής σε συνεργασία με την Γραμματεία Αλληλεγγύης του Κινήματος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12:00 Βιβλιοθήκη Μύκης. Σε συνέχεια της δράσης του Σεπτεμβρίου υλοποιείται η υπόσχεση που δόθηκε τότε στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης για την προσφορά ρούχων και παιχνιδιών για τα παιδιά που απασχολούνται εκεί.

13:30 Σταυρούπολη. Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Κυριάκο Παπαδόπουλο και παράδοση δώρων για τους άπορους ηλικιωμένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

16:30 Ξάνθη. Συνέντευξη Τύπου

Τον Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ θα συνοδεύει και ο Περιφερειάρχης του Κινήματος Φώτης Καλένης.

Εν όψη αυτής της επίσκεψής του, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα ξαναβρεθώ στα Πομακοχώρια και μάλιστα ημέρες γιορτινές.

Εμείς οι Έλληνες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, θέλουμε να ζούμε αρμονικά, χωρίς τις παρεμβολές «τρίτων» (και φαντάζομαι να γίνομαι αντιληπτός σε ποιους αναφέρομαι),

Το καλοκαίρι επισκέφθηκα τα Πομακοχώρια, την παραμονή της λήξης του Ραμαζανιού, που είναι η κορυφαία θρησκευτική εορτή για τους μουσουλμάνους, για να τους ευχηθώ εγώ ο Χριστιανός συμπολίτης τους και να μοιραστώ μαζί τους τη χαρά τους.

Τώρα πηγαίνω πάλι εκεί, αυτή τη φορά παραμονή της δικής μας γιορτής, των Χριστουγέννων, για να δώσουμε δώρα σύμφωνα με τις δικές μας παραδόσεις, με πρωτοβουλία της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των ΑΝΕΛ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τα όσα λέμε για την Θράκη, τα εννοούμε και τα κάνουμε πράξη σε όλα τα επίπεδα. Και το Εθνικό και το Πολιτικό και το Πολιτιστικό - Εκπαιδευτικό και το Κοινοβουλευτικό και το ανθρωπιστικό.

Εξ άλλου, όπως και να τον αποκαλούν οι διάφορες θρησκείες σε όλη την οικουμένη, ο Θεός είναι ένας και για όλους».