Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση Α. Ξανθού, συντονιστή ΕΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την τροπολογία που αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων


Με αφορμή μια τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, ο κ. Γεωργιάδης σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν ένα άθλιο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στην κοινωνική κατακραυγή και στην πολιτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, διακηρύσσοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη , αυτός καταψηφίζοντας την τροπολογία, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας.
Πέραν από το διαδικαστικό ζήτημα, ότι δηλαδή η ρύθμιση αυτή δεν συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και έρχεται για ψήφιση χωρίς διαβούλευση, το πιο σημαντικό είναι ότι η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης δεν υπηρετεί ένα σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας ούτε αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας στη χώρα, που είναι η ζώνη της «υγειονομικής φτώχειας» και της αδυναμίας των πολιτών, ιδιαίτερα των ανασφάλιστων, να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακα και την περίθαλψη τους.
Το μόνο που ενδιαφέρει τον «ζηλωτή» του Μνημονίου και των Ιδιωτικών Συστημάτων Υγείας κ. Γεωργιάδη είναι να «πιάσει» το μνημονιακό στόχο του 1% του ΑΕΠ δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και κυρίως για το ότι το 28% των πολιτών σύμφωνα με μελέτη της ΕΣΔΥ αναγκάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική του αγωγή λόγω οικονομικής αδυναμίας, ότι υπάρχουν ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν κάνουν χημειοθεραπεία, ότι υπάρχουν χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στρατηγικό στόχο την απο-εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και της Υγείας και αγωνίζεται για την συνολική αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα υλοποιήσει μια πολιτική εγγυημένης πρόσβασης των πολιτών στις δομές υγείας και σε ελεγμένο, ποιοτικό και φθηνό φάρμακο, θα προωθήσει τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και μια αναβαθμισμένη δημόσια φαρμακευτική πολιτική με ενίσχυση του ΕΟΦ και του ΙΦΕΤ, στην προοπτική Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.

Χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος και τεράστια αποθέματα υποκρισίας, λαϊκισμού και δημαγωγίας για να ισχυριστεί ο πιο νεοφιλελεύθερος Υπουργός ότι «βάζει χέρι» στο κεφάλαιο στο χώρο της Υγείας, τα συμφέροντα του οποίου δήθεν υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/11/2013