Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση του Θ. Δρίτσα






Δήλωση του Θ. Δρίτσα, βουλευτή  Α΄ Πειραιά και Νησιών, Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με το κλείσιμο των Ε.Α.Σ. και τις δηλώσεις της Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Φ. Γεννηματά



Αυτή τη φορά ανέλαβε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, συνεπικουρούμενη από τον κ. Κ. Τασούλα, τον άχαρο ρόλο να παίξει το χιλιοπαιγμένο έργο «συκοφαντούμε τον ΣΥΡΙΖΑ», για να καλύψουμε τα αδιέξοδα των Μνημονίων και επί του προκειμένου την ανυπαρξία σοβαρού σχεδίου για τη διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Θα πρέπει να ξέρει η Κυβέρνηση, αλλά και η κ. Αναπληρωτής Υπουργός, ότι για να υπερασπίζεται την πολιτική της ως τη «μόνη λύση», αυτό προϋποθέτει κατ’ ελάχιστο να την έχει παρουσιάσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και να την έχει θέσει σε δημόσια συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μονίμως αυτό ζητά και ακόμα περιμένουμε. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις προτάσεις του και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιουλίου 2013, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε μόνο μία λύση και επίσης ακόμα πιο βέβαιο δεν έχουμε καμία δημόσια συζήτηση.

Όσο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εμείς με χαρά ακούσαμε την υπόσχεση για βελτιώσεις μέχρι την Ολομέλεια και με πραγματικό ενδιαφέρον τις περιμένουμε, μαζί με πλήρεις και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία έθεσε ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής, αλλά έμειναν αναπάντητα:

1. Με αυτόν τον τρόπο πάει να απαντηθεί το ζήτημα ρευστότητας, που μήνες τώρα υπάρχει στα Αμυντικά Συστήματα; Με μια ρύθμιση που τη συζητούμε στις 30 Οκτωβρίου και έχει ισχύ μέχρι και αύριο; Ποια είναι η επόμενη μέρα για τα Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ;
2. Θα συνεχίσουμε έτσι, δηλαδή, δίνοντας και τον επόμενο μήνα -αφού συνεχίσουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι- φορολογική ενημερότητα;
3. Ποιο είναι σήμερα το ύψος των οφειλών των Ε.Α.Σ. σε τρίτους, φυσικά και νομικά πρόσωπα;
4. Ποιο είναι το ποσό που τα Ε.Α.Σ. εξακολουθούν να οφείλουν στους εργαζόμενους;
5. Υπάρχει στο ασφαλιστικό επίπεδο μέριμνα να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων αυτών ή θα φτάσουν στη σύνταξη και θα τους πουν ότι για μεγάλο διάστημα δεν πληρώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαφές ότι δεν θα συναινέσει στο κλείσιμο των ΕΑΣ, ούτε σε μια «αναδιάρθρωση» ως συμβιβασμό με την τρόικα, που θα συρρικνώνει τα Αμυντικά Συστήματα, που θα κλείνει εργοστάσια, θα απολύει εργαζόμενους, και θα παρουσιάζεται τάχα και σαν αποτέλεσμα επιτυχημένης σκληρής διαπραγμάτευσης.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ    30/10/2013